Jump to content

Rajna

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Rajna objavio

  1. Poštovani,

    moja je majka, nakon smrti oca jedini vlasnik kuče u kojoj živi. Brat i ja smo se odrekli vlasništva na ostavinskoj raspravi u njeno ime. Brat živi sa njom, a ja drugdje. Brat mi se nakon par godina od smrti oca, u 50 toj godini, oženio, te njegova supruga i on žive sa majkom i nemaju djece, a majka i ona se ne slažu najbolje. Znam da ćemo brat i ja naslijediti kuću nakon majčine smrti, ali me zanima da li će tada, u slučaju da brat umre njegova supruga imati pravo na njegov dio nasljedstva s obzirom da to nije bračna stečevina?

  2. Poštovanje,

    molim za pomoć vezano za autorska prava i druge pravne stari. Naime, željela bih prodavati dizajnersku odjeću mladih hrvatskih nerenomiranih dizajnera. Da li je dovoljno samo da sklopimo ugovor o prodaji ili postoji još nešto na što bih trebala obratiti pažnju?

    Hvala unaprijed!

    Oporuka

    Živim u vanbračnoj zajednici sa dečkom 3 godine. U međuvremenu smo kupili auto koji glasi na njega zbog povlastica, ali ja ga koristim i otplaćujem kredit.

    Dogovorili smo se da će on napisati oporuku, u slučaju nedajbože njegove smrti, da auto ostavlja meni. Inače, on je rastavljen i ima sina iz prvog braka. Da li njegov malodobni sin, odnosno bivša žena u tom slučaju imaju ikakvih prava na taj auto i da li je oporuka valjana ako je on napiše rukom bez

    ovjere javnog bilježnika?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija