Jump to content

lady_Zz

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Imam dijete od 3 godine te zajedničku skrb s njezinim ocem koni ne živi u našem gradu. Riječ je o evidentiranom psihičkom bolesniku koji ima ponavljajuće psihoze. Ovog ljeta bila je kod njega prvi put 5 dana, drugi 10. S tim da ondje boravi s shizofreničnim stricem (boravio je u ustanovama), dementnom bakom i zdravim djedom ne osjećam da je sigurna. Što mogu učiniti po tom pitanju? Može li se zatražiti viđanje uz nadzor?
  2. Poštovani, zajednički ostvarujem skrb s ocem svoga djeteta. Rješenje Centra je potvrđeno na sudu gdje piše da dijete stanuje na adresi s majkom te je ista i navedena. 1. Zanima me mogu li bez njegove suglasnosti promjeniti prebivalište djeteta s tim da se za mjesec dana prodaje stan u kojem smo prijavljene. Već neko vrijeme živimo u istom gradu na adresi moga zaručnika o čemu je otac mog djeteta usmeno obavješten i redovito se već mjesecima na njoj s djetetom nalazi i preuzima ga. Ta promjena nije zabilježena u sustavu. 2. Dijete je, nakon neslužbenog preseljenja, kreno ove godine 1.6. u novi katolički vrtić. Ugovor je potpisao i njezin otac. U međuvremenu smo dobili mjesto u državnom vrtiću s kojim smo sklopili ugovor da dijete u vrtić kreće od 1.10.2022. Neki dan nam je smanjena cijena privatnog vrtića na 150 kuna te ne želim treći put unutar godinu dana dijetetu mijenjati vrtić. Konačno uklopila u kolektiv (jede, spava i ima stalne odgojiteljice) što se u prvom vrtiću nije dogodilo niti nakon godinu i pol dana. A i financijski čimbenik više ne igra ulogu jer je cijena u obje ustanove jednaka. Mogu li raskinuti, bez njegove privole, ugovor s državnim vrtićem? Pokušala sam razgovarati s njim o tome. Potpisala sam ugovor nakon što mi je zaprijetio socijalnom službom želeći postići mir (što imam evidentirano u sms porukama).
  3. Pozdrav! Živim sama sa svojiđ dvogodišnjim djetetom. Primam 1100kn alimentacije što je zavedeno u CZSS. Studentica sam te primam državnu stipendiju od 1200 kn. Mjesecima ne uspjevam naći posao preko SC-a. Ne mogu raditi kao stalno zaposlena jer bih izgubila stipendiju. Imam li pravo na nekakvu potporu ili socijalnu naknadu? Nakon što platim vrtić i režije, ostane mi 50 kn ako sve riješim... Hvala unaprijed.
  4. Ovako, imam jedno pitanje i molila bih vas odgovore. Nedavno, iz banalnih i sada ne bitnih razloga kad sam bila u DM-u pokušala sam ukrasti neke šminkes prijateljicom. Po izlasku iz dućana zaustavila je moju prijateljicu i mene zaštitarka i odvela nas je u skladište te tražila da izvadimo sve stvari iz torbe i džepova. Po tom su došli policajci. Prijateljica je puštena kako kod nje ništa sumnjivo nije nađeno. Nisu joj dozvolili da ostane sa mnom kako nije sa mnom u krvnom srodstvu. Čemu to, zašto nije mogla ići sa mnom? Dobila sam zapisnik i kako sam maloljetna pozvali su mi roditelje da dođu po mene. Na razgovoru su me ispitivali s kim se najviše družim, što sam radila, jesam li markirala, za vrijeme markiranja gdje sam bila, u kojem kafiću, što sam pila, zašto sam markirala... Čemu sva ta pitanja, zašto je uopće bitno ime i prezime moje najbolje prijateljice? Jesam li ja bila dužna izvaditi stvari iz torbe i džepova? Ima li pravo zaštitarka kopati po mojim stvarima? Jesam li mogla to odbiti? Jel policija ima pravo na pregled mojih osobnih stvari? Roba je bila u vrijednosti otprilike 300 kuna. Pročitala sam negdje da ako je roba u manjoj vrijednosti od 1000 kuna da to nije kazneno djelo. Jesam li odmah trebala biti puštena ili je dolazak policije bio nužan? Jesam li mogla odbiti poći sa zaštitarkom u skladište odmah na početku? Dobila sam taj zapisnik. Što to zapravo znači? Briše li se on nakon nekoliko godina i kako on može utjecati na moj upis na fakultet i kasnije zapošljavanje? Hoću li se ikada moći zaposliti u inozemstvu, dobito drugo državljanstvo, ako budem htjela/trebala...? Jesam li mogla pobjeći? ...sve ovo došlo mi je tek kasnije u glavu, u tom trenutku obuzeta neljudskim strahom sam učinila apsolutno sve što su me tražili. Sada me zanima koja sam zapravo prava imala odnosno nisam. Koje su posljedice svega ovoga??? Priznajem da sam pogrješila, ali opet mi je u glavi 1000 pitanja. Molim vas, moliiiim za odgovore zato što ću izludit. Hvala punooo unaprijed !!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija