Jump to content

Soljenka

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ispričavam se, nisam dobro pročitala Vaš zadnji odgovor vidim da ste mi dali odgovor na pitanje iz posljednjeg posta. Hvala Vam najlijepša puno ste mi pomogli.
  2. Dobro, shvatila sam ako izgubim da bi mogla platiti lijepi iznos. Sad savijet onako ljudski i neobavezan da li da se pokušam nagodit ili da se borim do kraja? (ne razumijem se u pravo i možda koristim krive pojmove)- ne znam kolike su mi šanse....ali sa moralne strane nisam navikla bit dužna nikome i smatram da se dug treba platiti, ali ovdje se radi o principima....samo ne bih željela da me moji principi dovedu do duga od cca.10.000,00kn.
  3. Iznos je 3 čeka po 1000,00kn plus troškovi ovrhe 900 kn. Čekovi nisu plaćeni i mjenjačnica ne pokušava ponovno naplatit ist dug? U odvjetnika imam zakazano u ponedjeljak ali volila bih i sama se raspitat ima li ovo sve smisla.
  4. Poštovani bovu, Zahvaljujem se na Vašem odgovoru. Ja sam već uložila prigovor u zakonskom roku od 8 dana, nakon kojeg je sud donio odluku o odgodi ovršnog prijedloga i sada sam pozvana na ročište početkom 12. mjeseca. Nisam sigurna da li da ulazim u parnicu jer u slučaju ako izgubim ja snosim svoje i tužiteljeve troškove što bi moglo izaći znatno više nego što sad tužitelj potražuje od mene. Ono što mene muči je da sam ja predala čekove bez datuma znači samo sa svojim djevojačkim prezimenom i iznosima na čekovima. Znači mjenjačnica je sama upisala datum u ovoj godini iako sam ja čekove dala u 2003.godini također je mjenjačnica nadopisala moj oib i jmbg. S tim da su čekovi na datum koji je mjenjačnica stavila sa mojim zastarjelim podacima jer sam se u međuvremenu odselila i udala. Sad mene zanima jeli moja greška u tome što nisam stavila datum na ček? I mogu li tražit zastaru s obzirom da na datum slanja čekova u banku ja službeno ne postojim sa prezimenom i podacima koji su na čeku? Meni logika nalaže da sam ja na taj datum koji je naveden na čeku trebala dati u mjenjačnicu svoju osobnu iskaznicu….naravno moja je iskaznica promijenjena i podaci iz 2003.godine ne odgovaraju podacima iz 2011.godine. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru !
  5. Naplatu duga traži mjenjačnica kojoj sam dala bjanko čekove za unovčit sa svojim djevojačkim prezimenom u 2003.godini. Ali ih je na naplatu poslala u 3.mjesec 2011.godine.(vjerojatno su izgubili čekove pa kad su ih našli poslali ih na naplatu). Na što je mjenjačnica dobila odgovor od banke da je moj račun zatvoren. Nakon uloženog prigovora sad sam u sporu sa mjenjačnicom. Na čeku su moji stari podaci. Imam potvrdu od banke da sam čekove preuzela u poslovnici banke u 2003.godini također imam i potvrdu da mi je račun zatvoren. Nije mi jasno ako je na takav način moguće naplatit čekove onda mi mogu cijeli sživot stizat čekovi iz prijašnjih godina.
  6. Znam za izjavu, ali ja je nisam potpisala jer mi banka nije tražila nije vidila te čekove u sustavu. Odnosno od vremena izdavanja čekova (2003.god) do vremena zatvaranja računa (2008.god) banka je promijenila vlasništvo i program. Tim promjenama dogodija im se nered u sustavu i moji čekovi se uopće nisu vidjeli kod njih da su u opticaju. Međutim banka se ograđuje sa izjavom da se sporazumijeva naplata čeka otvaranjem računa odnosno sklapanje ugovora sa bankom. Sve to mi ne drži vodu...sad mi treba pravni savijet.
  7. Hitno mi je potrebna pomoć. Ja sam u 1.mjesecu 2003.godini dobila čekove od banke koje sam dala unovčit (bjanko) znači samo sa iznosom i potpisom u jednu mjenjačnicu. Dala sam tri čeka i naravno u to doba u 2003.godini potpis je bio sa mojim djevojačkim prezimenom. Ja sam u banci čiji su čekovi uredno u 10.mjesec 2008.godine zatvorila račun sa potvrdom da su podmirena sva dugovanja i banka me nije upozorila niti od mene tražila da vratim čekove koji nisu iskorišteni čime sam ja smatrala da su sva potraživanja zatvorena. Sad problem nastaje u 03.mjesec 2011.godine kad na svoje djevojačko ime dobivam ovršni prijedlog zbog toga što su mi gore spomenuti bjanko čekovi poslani tek u 2011. na naplatu i gdje banka uredno obaviještava mjenjačnicu da je račun zatvoren i da se čekovi ne mogu naplatiti. Inače na čekovima je mijenjačnica sama upisala datum i moj OIB, adresa stanovanja nije ona na kojoj ja sad stanujem jer sam se prije 3 godine odselila. Banka je promijenila tri vlasnika od trenutka izdavanja čekova i uopće nema više čekova sa takvim logom. Ja sam uložila prigovor i čeka me uskoro parnični postupak. Budući da sam u nedoumici jer nisam sigurna jesam li u pravu molila bi Vas za savijet. Zanima me jeli mogu ići na dokazivanje zastare čekova, s obzirom na datum koji je mjenjačnica sama unjela jesu li u prekršaju jer na taj datum ja službeno ne postojim pod tim prezimenom niti stanujem na adresi koja je ispisana na čekovima ili mi savjetujete da podmirim dugovanje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija