Jump to content

ivdu

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na svemu recenom i podjeljenim misljenjem! razumijem u kakvoj sam situaciji,nezahvalna je...ali postoji neki princip u meni koji mu nemoze to sve dozvoliti,inace sam 100% invalid,moji roditelji su to mukom zaradili i uredili,sve posteno radeci svoj posao usput mene na teretu imajuci..imam bebicu od 10 mjeseci pred kojom mi je "izvukao" novac moleci jer nema a vratit ce cim plata "legne",kako sam emotivan posudio sam mu...kako nema auto vozio sam ga do ducana u "veliku" kupovinu svakog mjeseca...znam bio sam "budala" koristio je moju "dobrotu"..ne zelim mu pokatat i dokazat da vrijedi ona <<dobar i budala su isti>>svaki poziv bio mu je sa podsmjehom kada sam trazio da samo nastalu stetu sanira...moram tu naci pravdu!!ako nepostoji,mada u svim sferama zivota se borim sa ne/pravdom i birokracijom u svom zivotu sam uspio ustrajuci i boreci se,nadam se da cu uspjet... hvala na svemu recenom/podjeljenom u ovoj temi! ipak u ponedjeljak cu ga jos jednom nazvat i vidjet dali je spreman na kompromis i sanira stetu,ako bude cinik i ironican kao dosada,idem ravno na policiju,trezit cu ih da izadju na uvid i naprave izvjestaj... oprostite i ja sam "grijesnik" u ovoj prici,ali stvarno sve ima svoju mjeru!! stan mi je izvor primanja,supruga je na porodiljnom stize i druga bebica to smo isto saznali ovih dana,nemogu i nesmijem priustiti da netko pravi me "magarcem"... samo znam da slijedeci stanar ide na ugovor i prijavu mada to opet na kraju krajeva meni nista ne znaci...da se desi isto kao i sa ovim stanarom,samo bi ga imao pravo tuziti i cekati pravdu koja bi jednog dana vjerojatno dosla...no za koliko dugo!!??
  2. kako ste naveli takav sam ugovor napravio sa 1.stanarom i ovjerio kod javnog biljeznika,bas sve u sitnice kako ste naveli mada se nisam konzultirao niti skim ali sam gledao zastititi sebe a i najmoprimca jer otkazni rok smo stavili 30 dana,no u slucaju krsenja kucnih pravila(navedeno u ugovoru da je upoznat sa njima) zurno mora napustiti stan... necu se pravdat da sam ja tu nezakonito radio...ali me je stvarno za.... za sve,dali smo stan kakav smo naveli,on mi je ostavio prljavo posudje u sudoperu,wc skoljku da nepricam tu,frizider sa trulim povrcem...znaci isao me pravo za...!! zvao sam ga,pokusavao se nagoditi samo da to pocisti da ja i moja supruga necistimo tudja go... nece nista,smije se... zato sam pitao mogu li ista napraviti sa tuzbom,odustao bih ja od nje kada bio on htio sporazim prije sudjenja..ali da mu zaprijetim nekako!?nezelim stvarno ispasti budala jer sam bio "dobar" gazda.. kazem nema dokaza o iznajmljivanju stana,cak se poznajemo od ranije preko zajednickih prijatelja... mogu li i ima li ikakvog osnova jer je tu moja rijec protiv njegove,reci da sam mu dao stan na besplatno koristenje (nema dokaza o placanju stanarine,rezija i slicnog,nikakvi papirici,uplatnice,potpisi ista drugo) jer brojila su na moje ime i ja placam rezije,stanarinu je davao u ruke... nije fer od mene ali ni od njega... mogu li to navesti u prijavi policiji,sudu,tuzbi pa da ga natjeram da plati i ako dodje eventualno do sudjenja sto mogu ocekivat???
  3. molim vas savjet! ovako,posjedujem obiteljsku kucu sa sa 3 stana,u jednom zivim sa svojom obitelji a druga dva iznajmljujem...jean uredno kroz poresku prijavu a drugi na "crno"...zao mi je ali tako je,otac nije htio prijaviti i drugi jer bi morao placati dopunsko zdravstveno osiguranje.redi se o tom neprijavljenom stanaru,usao je u stan potpuno namjesten,stednjak,perilica rublja,frizider,napa,televizor i sa svim dr.namjestajem...sve je bilo novo (posjedujem racune) ili staro cca 2-3g.bio je nekih 16 mjeseci,uredno je placao stanarinu i racune rezije(bez pismenih tragova i potpisa) a ja kao za "nagradu" nisam mu narusavao privatnost i ulazio u stan jer je zivio sa ljubavnicom mladjom 20ak godina..iz nepoznatih razloga je otisao iz stana(nije vratio kljuceve,nije podmirio rezije).nazvao sam ga nakon 10 dana kada sam vidio da ga nema te je prosao rok placanja,javio se da je nasao drugi stan..ajde nije bilo puno negodovanja sa moje strane jer radilo se o nekih cca.1500kn duga...sve dok nisam usao u stan!!!volio bih vam to pokazat,da mogu postavit slike ili video,kada sam usao u stan iskreno sok!!stan je potruno devastirao pravom rijecju,stan zut-crn (inace je pusac 2kutije dnevno) zacepio je ventilaciju neznam zasto(pretpostavka radi boljeg grijanja) da nenabrajam sitnice,tv,napa neispravan,kuhinjska vrata polomljena,perilica i frizider neprepoznatljivi od masti-prljavstine (neznam niti sam cim je to zamazano) trosjed izrezan,krevet polomljen,tepih mogu bacit od fleka i masti inace je bio kuhar,stednjak je sav crn,izgorio,pecnica spaljena...uglavnom sa tih 1500kn.duga moja steta iznosi realne procjene oko 7500kn. zanima me imam li ikakvog osnova tuziti,dovest vjestaka za procjenu stete i predat tuzbu?? dali bi vise izgubio ili dobio jer nije prijavljen stanar? molim vas odgovor zelim sto prije pocistiti stan pa da znam sto ciniti.. Hvala!
  4. Postovani molim vas pomoc! Naime korisnik sam doplatka za djecu sa tezim ostecenjem zdravlja (831kn),to pravo koristim otkada primam D.D.(cca 7-8god.)posto sam "dijete" sa 100% ostecenjem zdravlja koje je nastalo prije 18-e godine,tocnije od samoga rodjenja...Danas imam 34g.zivim u izvanbracnoj zajednici sa majkom i nevjencanom suprugom,prosle godine u svibnju sam dobio dijete (nemozete izmeriti radost koju sam dozivio kada se rodila mala Agata,zdravo djete) u 6mj.2011 sam prilozio zahtjev za djeciji doplatak za svoje dijete,na protokolu su me odmah zbunili,djelatnica mi rekla da ce vezati za moj djeciji i mog djeteta,poslije dobivam dopis da ja nemogu ostvariti to pravo vec da majka djeteta preda zahtjev,to sve smo prosli i dobili smo djeciji u iznosu od 249,50kn za nasu Agatu...Medjutim meni su oduzeli pravo na djeciji kao stupanjem u brak prestaje pravo na djeciji doplatak...???Kako danas izjednacuju izvanbracnu zajednicu sa brakom tako su i meni obustavili isplatu djecijeg..Stvarno sam ostao sokiran,da tim prestaju moja prava!!Zanima me dali to ima osnova,sto mogu uciniti i poduzeti da vratim "svoja" prava i djeciji doplatak jer supruga prima samo porodiljnu naknadu jer je bila zaposlena prije poroda,moja invalidnina je 1250kn. i taj "moj" djeciji od 831kn.nam je bio spas pogotovo sada kada imamo dijete a i slijedece je na putu... Molim vas sto mogu uciniti u svom slucaju?? Hvala!
  5. hvala! za sada cemo cekati da istekne ovaj porodiljni pa do 5mj.razislit i odlucit dali na novi pordiljni t.j.komplikacije u trudnoci ili se vracat ako se mogne sa poslodavcem sto uzajamno isplativo dogovorit... hvala jos jednom!
  6. Postovanje! Ovako,radi se o mojoj supruzi koja je zaposlena za stalno(neodredjeni radni odnos) u privatnom obrtu...Za prvu trudnocu nismo imali problema sa poslodavcom,otvorene su rane komplikacije u trudnoci i sva primanja do sada redovita,plata je bila cca 4000kn.(ovisno o satnici) tako je primala cijele kompikacije i prvih 6mj. porodiljnog,zadnja 2.mj.je primila 2660kn.kao sto je trebala do kraja porodiljnog,medjutim desila se ponovna trudnoca ... Htjeli smo posteno odigrati sve jer su bili i poslodavci posteni za prvu trudnocu pa je supruga isla obavjestiti o trudnoci i zamoliti da je vrate na posao cca.2mj.da bi imala ista primanja kao uprvoj trudnoci...Medjutim rekli su da "nemogu" je tako samo vracati pa ponovno otvarati komplikacije jer je firma u "teskoj" situaciji te da njima su to samo bespotrebni troskovi... Sada dali postoji mogucnost da i mi zaigramo "posteno" he he...Pa da se zena vrati na posao,uzme zaostali godisnji,te ako je moguce i novi godisnji te malo bolovanja da "odradi" ta 2/3mj. na taj nacin da bi vratili primanja u trodnoci koja je imala i prvi put??? Dali bi to tek bilo na trosak poslodavcu i moze li nas tu sto "zeznuti"???? Hvala unaprjed na odgovoru...
  7. Hvala na odgovoru! Neznam za sicnu stranicu u BiH.inace bi postavio pitanje... Svi nasljednici(sva djeca) su Hrvatski drzavljani,mene zanima dali i u Hr.ako se netko prihvatio t.j.sud mu dodjelio 1/5 neke ostavstine i on od tada znaci 35g.nije koristio tu zemlju vec netko dr.od naslijednika i obradjivao,odrzavao ima li pravo na tu ostavstinu zbog nekoristenja i sl.
  8. Postovanje! Evo kako imam "problem" rijesiti svoj slucaj molio bi savjet ili one koji poznaju zakone da mi pojasne pravo/a koja imam/o... Ovako radi o naslijedstvu(kuca,2prateca objekta,50 000m2 zemljista)nakon smrti moga djeda koji je preminuo 1976g.imao je 5 naslijednika,zenu(moju baku) i 4 djece sin i 3 kceri(moj otac i 3 moje tetke).Na raspravi poslije djedove smrti se samo moj otac pojavio,niti baka niti ostale 3 tetke nisu.Pozivane na sud toliko puta nikada se nisu pojavile..Sud je donio odluku da iako u odsutnosti se prihvacaju svoga dijela i sve je dodijeljeno 5/1.Baka je preminula 2000g.na raspravi iza bake,znaci diobi 1/5 2 tetke se odrekle prava naslijedstva(mada sada o tome nije bitno)..Ovako sada mene zanima prva rasprava nakon djedove smrti 1976g.Moj otac je dohranio i sahranio oba roditelja,isplatio redit za kucu,renovirao kucu 1990g.fasada,pvc stolarija,unutarnje uredjenje,sve kceri/tetke su bile udane za vrijeme smrti djeda i kada je otac renovirao nisu sudjelovale ni u kakvoj financijskoj pomoci.Otac je placao porez na svu zemlju mada je njegova samo 1/5,obradjivao je i odrzavao svo zemljiste umjesto njih,kosio i ravnao nije ga zapustao...Danas zeli/mo raspodjeliti tu ostavstinu i molim pomoc kako jer one nezele sporazumno,te ima/mo li neka veca prava zbog uzdrzavanja,sahranjivanja ostavitelja/roditelja i stim sto one 40g.t.jod 1976g.kada je djed preminio one nisu koristile to zemljiste niti raspodjelili sto je cije... molim za pomoc i razumjevanje u dugom tekstu i ta ostavstina je u BiH dali to sto mijenja...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija