Jump to content

nexera

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Posebni propis bi bio Zakon o odvjetništvu gdje stoji da odvjetnički vježbenik sa odvjetnikom sklapa ugovor o radu dakle zasniva se radni odnos dok kod stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa toga nema. Međutim, koliko sam čula, ljudi koriste onu drugu mjeru ''dugotrajno nezaposlena osoba'' gdje ako ste više od godine dana neprestano na zavodu, poslodavac ( koji naravno zadovoljava određene uvjete) može od države dobiti određene poticaje ako vas zaposli. Ali, upitno je koliko je ta mjera adekvatna za pravnike budući da je po njoj obveza poslodavca da vas drži zaposlenog samo godinu dana. Ako netko ima novija saznanja neka podijeli...
  2. nexera

    Volontiranje

    Zanima me da li je netko od Vas volontirao u nekoj državnoj službi i sam si plaćao doprinose? Ne zadovoljavam uvjete za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa, pa me zanima da li je možda netko volontirao na takav način?
  3. Trebala bih malu pomoć. Konkretno zanima me da li postoji mogućnost da vi sa odvjetnikom potpišete ugovor o radu, mislim u smislu odvjetničkog vježbenika , ali da si sami uplaćujete doprinose. Da li je to netko napravio i koliki je iznos tih doprinosa? Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija