Jump to content

arza

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovani, izvinjavam se sto sam zaboravila naglasiti da je stan kupljen 3 g. prije sklapanja braka,ali se otplacivao u braku. Bila sam u odvjetnika i receno mi je da nemam nikakav prava. Da li da provjerim jos kod nekog odvjetnika? Pozdrav i hvala.
  2. Da li da budem poštena i prijavim da je i moje auto kupljeno u braku iako je kredit nenamjenski i još se uvijek otplaćuje, ali je veći od iznosa kupljenog auta?
  3. Zanima me ima li ikakve nade da uspijem pobiti taj kupoprodajni ugovor s obzirom da je stan vec uknjizen na njegovu novu zenu i hoce li proci to da se njih dvoje izbaci iz tog stana? Ja u tom stanu vise nikad ne bih mogla zivjeti, ali zelim da moj sin ima dio tog stana, u novcu ili kvadraturi uopce nije bitno.
  4. Poštovani, očito je da nije htio dijeliti stan kao bračnu stečevinu,jer je i svoje auto koje je otplačivano u braku prodao prije pokretanja razvoda, a na sudu prikazao na plaći neki kredit za koji ja uopće neznam ni kad ni za što ga je podigao,a sve kako bi alimentacija bila manja. Samo je naglasio kako moje auto stečeno u braku nećemo dijeliti, kao htio je ispast fin, a stan prodao u braku bez mog znanja. Mene zanima u kojem roku nakon rastave braka ja mogu potraživat diobu bračne stečevine?
  5. Postovani, rastavila sam se prije 2 g., te imam jedno dijete.Moj bivsi suprug je od MORH-a dobio stan koji je otplacivan u braku. Prije godinu dana sam doznala da je on taj stan prodao svojoj tadasnjoj ljubavnici,a danasnjoj zeni,dok smo mi jos bili u braku,jer sam ja prije pokretanja rastave trazila da pola stana pripise na dijete. Zanima me kakva prava ima nase dijete,s obzirom da je stan prodan u braku bez mog znanja? I kako se uopce mogao prodati stan nad kojim RH-MORH ima hipotekarno vlasnistvo. Cula sam da je to navodno sve izvedeno na rok od 3 g., kao nakon 3 g. on ce njoj vratiti novce (100000 EUR),a ona ponovno stan vratiti na njegovo ime. Ima li smisla da sudski potrazujem nesto u ime svog djeteta, dio novaca koje je on dobio od tog stana ili bilo sto, isplatili se to uopce, ili je to rupa bez dna? Bivsi je u meduvremenu kupio jos jedan stan. Molila bih za pomoc ako se netko moze dati neki savjet. Napominjem da meni osobno do tog stana nije, ali zelim znati kakva su prava mog sina s obzirom da i alimentaciju jedva uplacuje od 1000 Kn iako ima placu od 7000 Kn. Zahvaljujem na odgovoru.
  6. Znam da u brakorazvodnoj se nista ne dijeli, nego kod diobe bracne stecevine. Ali mene uopce ne zanima imam li ja pravo na taj stan, nego kakva su djetetova prava u vezi stana.
  7. U tijeku je brakorazvodna parnica. Moj suprug je od MORH-a dobio stan prije braka koji se u braku otkupljuje na rate. Kako imamo jedno malodobno dijete, zanima me tko i u kojem omjeru ima pravo na taj stan. Ja sam trazila od supruga da pola stana uknjizi na ime djeteta, ali on ne zeli ni cuti za to, jer da je stan njegov i da ga on moze prodat kad hoce. Molim ako netko zna sto mi je ciniti da me savjetuje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija