Jump to content

Katerina

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje, Može li mi netko reći konkretne informacije/savjete vezano za otvaranje PayPal poslovnog računa na firmu/obrt? Nije mi jasno kako funkcionira u biznis modelu. Zanima me kako se uplate od klijenata iz inozemstva prikazuju u knjigovodstvu. Također, kako opravdati proviziju koju Paypal uzima prilikom povlačenja novca kao trošak? PayPal je sad već neko vrijeme prisutan u Hrvatskoj i vjerojatno postoji više podataka o načinima plaćanja. Koliko sam se raspitala, nemati PayPal poslovni račun je mnogima u HR ograničavajući faktor prilikom poslovanja s inozemnim klijentima, uglavnom zbog visokih naknada prilikom uplata direktno na devizni račun u banci. Ima li netko , nadam se - pozitivnog iskustva s ovim , ili možda s Moneybookersom? Sve informacije su i više nego dobrodošle. Hvala!
  2. Hvala na odgovoru Pročitala sam sve što ima na hzz, samo mi nije jasno ako posloprimac želi prekinuti radni odnos prije nego istekne tih 12 mjeseci kakve su posljedice po njega onda. Recimo da mi upadne neki puno bolji posao i slično ali baš usred trajanja ovog sufinanciranog - mjesam li obvezna platiti neku odštetu ?
  3. Znali netko možda koja su prava i obveze osoba koje su zaposlene putem mjere sufinanciranja mladih nezaposlenih bez radnog iskustva do 29 god? U mom slučaju radi se o VSS. Posebno me zanima koliko zapravo točno traje sufinanciranje, tj. radni odnos, moj poslodavac mi je rekao 12 mjeseci, međutim, sada vidim na web stranici hzz-a 8 , 9 mjeseci ako se radi o VSS. Isto tako negdje na netu spominje se 9-12 mjeseci. Ne znam kakve su posljedice ako bi posloprimac htio raskinuti radni odnos prije isteka ugovora? Plaća li se kakva odšteta ili nešto takvo? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija