Jump to content

mr

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako problem ne uspijete rješiti izvan suda pokušajte tužbom poništiti ugovor o jamstvu s obzirom da ga je potpisala poslovno nesposobna osoba...nije uvijek nužno da je netko lišen poslovne sposobnosti već sud može utvrđivati da u vrijeme sklapanja ugovora nije bio sposoban shvatiti značenje svojih radnji...sve pod uvjetom da od dana sklapanja ugovora nije prošlo više od 3 jer nastupa prekluzija! Istovremeno s tužbom tražite izdavanje privremene mjere, ali mislim da će vam za sve to trebati odvjetnik!!!
  2. Budući da rođaci vode brigu o dotičnom možda je bolje rješenje ugovor o doživotnom uzdržavanju kojeg sklapaju njegov staratelj i davatelj uzdržavanja, odnosno staratelj za poseban slučaj...potrebna je forma javnobilježničkog akta i odobrenje ugovora od strane Centra za socijalnu skrb!
  3. Pretpostavljam da se radi o porezu na dohodak od imovine koji se plaća u slučaju kad je nekretnina otuđena unutar 3 g od stjecanja....no ako je nekretnina stečena nasljeđivanjem taj porez se ne plaća pod uvjetom da od trenutka kada je ostavitelj istu stekao nije prošlo manje od tri godine!
  4. Molim kolege za mišljenje......sklopljen je darovni ugovor kojim je majka sinu darovala nekretninu za slučaj smrti, te je postojanje takvog ugovora zabilježeno u zemljišnoj knjizi, međutim sin je umro prije majke. Moja dilema je slijedeća...da li pravo iz darovnog ugovora prelazi na sinove nasljednike, tko je ovlašten dati brisovno očitovanje za zabilježbu postojanja ugovora?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija