Jump to content

Mile21

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prije 6 mjeseci kupio sam auto od malo starijeg gospodina (u daljnjem tekstu gospodin P.) preko svog poznanika. Napravio sam kupoprodajni ugovor i kad sam išao platiti porez saznao sam da za auto nije plaćen porez još po prethodnom kupoprodajnom ugovoru koji je gospodin P. napravio s prvotnim vlasnikom. Kada sam od gospodina P. od kojeg sam kupio auto tražio njegov primjer ugovora po kojem bi trebao platiti njegov porez on mi je dao samo kopiju ugovora (rekao je da samo to ima). Ja sam po toj kopiji ugovora platio njegov dug po porezu i onda sam platio i svoj porez. Nakon toga sam uredno obavio tehnički pregled i platio policu osiguranja. Zadnji korak koji sam trebao napraviti je ići u MUP u Heinzelovu ovjeriti prometnu. Sa svim papirima (i biljezima koje sam kupio) na šalteru mi je gospođa koja tamo radi rekla da mi ne može ovjeriti prometnu jer nemam original kupoprodajnog ugovora između gospodina P. koji je meni prodao auto i prvotnog vlasnika i original ili ovjerenu kopiju punomoći kojom je treća strana (čovjek kojeg ne znam) posredovao kod kupnje između gospodina P. i prvotnog vlasnika. Problem dolazi kod toga da ja do tih papira ne mogu više doći jer nitko od tih ljudi više nije dostupan (odselili ili preminuli). Znači u cijeloj priči svi su mi uzeli novce - čovjek od kojeg sam kupio auto, država za porez,stanica za tehnički pregled i auto osiguranje a ja na kraju ne mogu voziti auto. Molim savjet kako da se izvučem iz ove birokratske nebuloze. Hvala
  2. Nakon smrti roditelja sestra i ja kao nasljednici dobili smo: - ja 2/3 na sestrinoj čestici - sestra 1/3 na mojoj čestici Da bi dobili 1/1 na svakoj čestici sklopili smo darovni ugovor kojim sestra meni poklanja trećini na mojo čestici a ja njoj dvije trećine na njenoj čestici. Dobili smo za platiti porez, sestra je platila za svoju česticu a ja sam dobio ovrhu na mirovinu od porezne uprave jer nisam na vrijeme platio porez. Pošto darovni ugovor nije gruntovno proveden da li ja mogu darovnim ugovorom prepisati kuću na svoju djecu (a porez mi se uredno skida ovrhom na mirovinu).
  3. Darovnim ugovorom postao sam vlasnik nekretnine. Darovni ugovor još nisam gruntovno proveo i nisam platio porez. Da li je moguće da darujem istu nekretninu sinu (tj. tko u tom slučaju plaća porez, da li se mora prvo platiti porez po ugovoru kojim sam ja postao vlasnik nekretnine ili...).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija