Jump to content

tata123

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim vas da mi pojasnite termin "zajednička skrb o djeci". Pokušao bih dogovoriti s bivšom (u tijeku je brakorazvodna parnica) zajedničku skrb, s tim da bi djeca prema dogovoru ostala s njom. Smatram da bih na taj način mogao bolje i kvalitetnije utjecati na sve važne odluke u vezi s odgojem djece - i time bi oni, koji su u svemu tome najvažniji, bili samo na dobitku. Hvala na odgovoru!
  2. Vida, hvala vam na odgovoru. Recite mi samo da li ja MORAM djecu odjaviti sa svoje porezne kartice ako supruga dobije skrbništvo, ili to ovisi o dogovoru sa suprugom? I da li je taj dogovor samo nešto između nas dvoje, ili i o tome odlučuje sud tijekom brakorazvodne parnice? Hvala vam unaprijed na odgovoru!
  3. Molim vas da mi pojasnite ovo: djeca su sada na mojoj poreznoj kartici i ja koristim uvećani koeficjent osobnog odbitka (pojednostavljeno, plaćam manji porez jer su djeca prijavljena preko mene). Ako u brakorazvodnoj parnici pripadnu supruzi, moram li ih ja odjaviti sa svoje porezne kartice, tako da ih supruga prijavi na svoju? Hvala!
  4. Postoji li neki maksimalan iznos alimentacije (izražen kod dio plaće, npr. 40%) iznad kojeg se ne može dosuditi veći iznos? Hvala na odgovoru!
  5. Supruga je podnijela zahtjev za razvod braka. Zanima me u čemu je razlika ako ja prihvatim njezinu tužbu (pa se onda tretira kao sporazumni raskid braka) od slučaja gdje ne bih prihvatio tužbu? Konkretno me zanimaju razlike u postupku, te eventualne posljedice odluke o prihvaćanju tužbe. Unaprijed hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija