Jump to content

skembici

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, može li hrvatski državljanin dobiti besplatnu pravnu pomoć iz druge države (europske unije)? Malo sam guglala i navodno da može, ali ne znam kome uputiti taj zahtjev? U ovom obrascu www.pravosudje.hr/lgs.axd?t=16&id=922 ima polje "ZA POSTUPKE U KOJIMA OBVEZA PRUŽANJA PRAVNE POMOĆI PROIZLAZI IZ MEĐUNARODNIH UGOVORA" (isprika na velikim slovima, copy/paste), ali nisam sigurna je li to polje koje se treba označiti? To se treba odnijeti skupa sa papirima o dohodcima na organ nadležne drž. uprave (županije) di žive? Naime, vodi se spor protiv mog šogora u Sloveniji.Oni su sirotinja i ima PTSP i još nekoliko drugih poremećaja iz rata te je dok je još bio sposoban za rad, radio za jednog žmuklera koji je muljavio s novcima. Međutim, moj šogor se potpisao na papir, na njegovu prijevaru kao vlasnik te male firme i sada njega terete za taj dug koji su šef i još jedan napravili. Slovenija ne prihvaća hrvatsku odvjetnicu koju su im dodijelili, nego mora biti iz EU.
  2. Pretražila sam forum, ali nisam našla odgovor, je li kažnjivo ili je samo sramotno predstavljanje nadimkom? Reći ću vam primjer... jedna osoba na visokom položaju jedne knjižnice, nećemo sad imenovati koja da se ne nađem u problemima... se voli predstavljati nekad punim imenom, a nekad nadimkom koji si je vjerovatno sama dala. Naime, radi se vjerovatno da joj se ime kao takvo ne sviđa jer je malo staromodno,a sada su došla moderna vremena i obavlja jednu javnu funkciju... (tim više razlog zašto bi trebala suprotno) pa se voli na tv-u, u knjigama, pa čak i na nekim dokumentima (iako na nekima NE.. pa ne kužim logiku) predstavljati ili potpisivati sa tim nadimkom. Mene ovo čisto informativno zanima, da se mogu malo...jelte, smijati.
  3. Pitam u ime šogorice, klasična priča... imala je dug cca. 900 kn prema Tele2, oni su dug prodali Coface -u, dug je narastao na 1500 kn, u međuvremenu su oni u 12. mjesecu navodno prodali dug Prima Solventu bez dodatne obavijesti, a ona je 7.1. platila dug Coface-u!!! Kome se žaliti???? Sad joj je Prima solvent sjeo na račun sa dugovanjem od 2600 kn.
  4. Tako je, hvala na odgovoru. Danas sam baš čula, nema zimskih praznika kao za učenike--- za osoblje škole. Iako, šlamperaj uvijek i svugdje postoji.
  5. Zanima me čisto informativno, tko kontrolira škole kad i koliko slobodnih/ neradnih dana imaju? Npr. nedavno sam naletjela na jednu osnovnu školu koja je dan škole slavila 3 dana. 2 neradna dana (bez nastave), 1 dan sa skraćenom nastavom. To je bilo 1. put da sam u životu vidjela takvu politiku. Najčešće se dan škole slavi sa skraćenom nastavom i priredbom na kraju dana.Eventualno 1 neradni dan. Prema donjem tekstu iz mzos, oni si mogu uzeti nebrojeno slobodnih dana, dok god "potencijalno" ne trpi školski program tj. dok stignu obraditi sve na vrijeme. To je isto pod upitnikom, jer se puno puta desi da prof. ne stignu sve obraditi, pa kad dijete dođe u srednju školu ima rupe u znanju. Tekst ovdje http://www.skole.hr/skole/vijesti_mzos?news_id=3346
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija