Jump to content

kika7

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam o tome pridavao posebnu pažnju,jer sam smatrao na brzinu naših sudova da je to normalno,ali svejedno mislim da su mi po ovršnom zakonu članak8. stavak 1. trebali dostaviti rješenje barem na kučnu adresu tj, mjestu stanovanja.Ako imate kakav savjet dobro bi mi došao..Hvala Dostava Članak 8. (1) Pravnoj osobi koja je upisana u sudski ili drugi upisnik i odgovornoj fizičkoj osobi u toj pravnoj osobi dostava se obavlja na adresu navedenu u prijedlogu. Ako dostava na adresu navedenu u prijedlogu ne uspije, dostava će se obaviti na adresu sjedišta upisanoga u upisnik. Ako dostava ne uspije ni na toj adresi, obavit će se isticanjem pismena koje je trebalo dostaviti na oglasnoj ploči suda. Smatrat će se da je dostava obavljena istekom osmoga dana od dana isticanja pismena na oglasnoj ploči.
  2. Dana 07.03.2013 g donesena je sudska presuda na TRGOVAČKOM SUDU U BJELOVARU u kojoj sam izgubio spor.Rok žalbe na presudu je bio osam dana.Moj problem je u tome što ja nisam zaprimio sudsko rješenje..poštar je dostavio rješenje na adresu lokala koji je trajno zatvoren od 01.04.2013 te tamo to nitko nije mogao potpisati.Postoji li način da se žalim i ako postoji kako,jer u izvadku iz obrtnog registra je vidljivo da je lokal(koji je bio u najmu)ne jednoj adresi tj. sjedište obrta, a adresa stanovanja/sjedišta na drugoj adresi te smatram da mi je sud trebao nakon neuspjele dostave (koja je bila samo jednom)ponovo poslati rješenje na adresu stanovanja??Molim za savjet i pomoč!!!!!!
  3. kika7

    povrat duga

    Hvala na dobrom savjetu! Neki dan sam bio u banci i tražio detaljne ispise sa bankomata jer su svi novci podizani isključivo na bankomatima i to sa bakine kartice međutim nisu mi htijeli dati izvode već su mi samo dali na uvid,zato ne znam da li su mi to dužni dati.Smatram da bi bilo to u redu kad sam ja bio opunomoćenik.Na pitanje tko je podigao bakinu karticu rekli su da ne znaju pošto je prošlo dosta godina i da to nemaju u evidenciji.
  4. kika7

    povrat duga

    Imam problem! Moja baka je umrla 2000g.a ja (unuk) sam imao punomoć na njezin tekući račun na koji je ona primala mirovinu.Nakon smrti HZZO je 11.godina isplačivao mirovinu(cca.1650,00kn mjesečno) na taj tekući jer nitko od njezinih sinova i kćeri nije zatvorio taj račun.Pošto su svi ti u njemačkoj(došli su samo na sahranu)oni su se odrekli nasljedstva (ruševna kućica)u moju korist,što sam ja i prihvatio.Ove godine je došao zahtjev od HZZO za povratom nekih 90.000,00 kn na moju adresu pošto sam ja opunomočenik dok su ostalih cca 100.000,00 kn mogli povratiti jer je ostalo na računu.Od 2000g. pa sve do 2006g.netko je dizao taj novac isključivo na bankomatu sa karticom od pokojne bake( ne sa mojom pošto sam i ja imao svoju)s tim daje u 2003g. netko podigao karicu tekučeg i to novu na bakino ime.U banci mi ne žele reći tko je to podigao i kako je mogao to napraviti tj. banka pere ruke od svega i tvrde da nitko nezna bakin PIN osim mene.Sad me Hzzo želi tužiti i traži taj povrat duga a ja neznam šta mi je za učiniti!!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija