Jump to content

mafor

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. nije po meni teško dokazati, jer oni to ne negiraju !!!! npr. kuća zna se koliko je novaca utrošeno u objekt i kada - ako trebe svi izvođači radova se mogu skupiti( ni to se ne negira priznaje se s njihove strane ), školarina je nebitna stavka ..... ali ostale stvari su se krenule darovati, na taj način malo pomalo se sve može darovati. Isto tako ja mogu dokazati da sam dao bratu novce za stan ...., kojim postupkom krenuti ?
  2. molim vas da li itko ima savjet kojim putem da krenem
  3. Hitno mi treba jedan pravni savjet. Tijekom godina, ja kao najstariji sin (još dva brata) financirao sam razne obiteljske stvari iz razloga što moj otac nekoć imućan jednostavno nije imao lipe. Moja dva brata su se uredno školovala u nekim slučajevima sam ja plaćao čak školarinu ( 1 školarina moje dvije plaće), .... U obiteljsku imovinu ulagao znatne količine novca, posuđivao, krediti ...obnovio obiteljsku kuću koja se raspadala od starosti, bratu kad se zaposlio kupio auto, brod kojeg nikada nisam koristio servisirao i održavao da bi oni uživali, danas u toj kući postoje razni kućanski elementi koje sam ja kupovao jer otac nije imao s čim. Vodio bitku za povrat poslovnog prostora koji je bio očev, imao financijske izdatke i nakon tri godine poslovni prostor vraćen ocu. Radi svega naprijed navedenog ja sam ušao u financijske probleme i nisam mogao vraćati kredit za koji je bila hipoteka očev stan. Da nebi bilo "opasnosti" oni-ostatak obitelji prodaju stan i vrše prijevremeni povrat kredita. Ostatak novaca s obzirom da niko neradi u tom trenutku na način koji ja neznam djele međusobno ili veći dio investiraju u kuću obiteljsku, a ostatak troše jednostavno za život. Pored svega naprijed u tom trenutku ja sam se ekstra zadužio (zeleno) da bi osigurao određenu količinu novca za oca i njegove potrebe-povrat njegovih dugova , za priključak na vodo mrežu objekta .... Kad je srednji brat "stasao" ispalo je da sam mu ja dužan stan ili dobar dio stana jer da on nema gdje živiti. U revoltu ja mu dajem dvostruko veću svotu novca od one koja je bila za zatvaranje mog kredita. U kuću sam još toliko do tada investirao .... Nakon svega od svih njih je slijedeće – otac je srednjem bratu darovnim ugovorom prepisao poslovni prostor od 100m2, oba brata i otac po njima kažu da mene kuća ne pripada i predlaže da jedan kat ide jednom a jedan drugom bratu, a da se dijeli ostatak zemljišta, kako građevinskog tako i poljoprivrednog. Htio sam se svega toga odreći ali jednostavno nemogu radi svoje djece. S obzirom da ja neradim i da moja obitelj jednostavno vegetira ispod životnog minimuma Oni jednostavno čekaju da ja propadnem do kraja. Istovremeno oni ne negiraju da sam ja sve to i uložio ali da je to jednostavno moj problem. Brat kojem sam djelomično plaćao školovanje kaže da to nisam morao da on nebi završio fakultet i nikomništa. Stoga molim savjet kojim putem da krenem žurno, želim "ići u bitku" za povrat svih mojih ulaganja u tzv. obiteljsku imovinu i personalna ulaganja, želim jednostavno da sva ta sredstva mi se osiguraju (oni to ne negiraju), težim tek nakon toga diobu. Ako otac želi svoj dio dati nekom od braće OK, ali nužni dio me pripada. Isto tako želim pobijati darovni ugovor s kojim je otac poslovni prostor prenio bratu, jer sam ja jedini zaslužan što ga još uvijek imaju, ne samo postupcima već i financijskim sredstvima. Molio bih nekog tko ima vremena da me savjetuje kako da se u startu postavim i kojim putem da krenem.
  4. Molim Vas na koji način krenuti u pobijanje darovnog ugovora kojim je otac darovao jednom od trojice sinova poslovni prostor, a jedan (ja) koji je u taj prostor značajno investirao ostaje bez ičega.
  5. molio bih bilo koga ko je imao bar sličan primjer da me savjetuje kojim putem da krenem
  6. Hitno mi treba jedan pravni savjet. Tijekom godina, ja kao najstariji sin (još dva brata) financirao sam razne obiteljske stvari iz razloga što moj otac nekoć imućan jednostavno nije imao lipe. Moja dva brata su se uredno školovala u nekim slučajevima sam ja plaćao čak školarinu ( 1 školarina moje dvije plaće), .... U obiteljsku imovinu ulagao znatne količine novca, posuđivao, krediti ...obnovio obiteljsku kuću koja se raspadala od starosti, bratu kad se zaposlio kupio auto, brod kojeg nikada nisam koristio servisirao i održavao da bi oni uživali, danas u toj kući postoje razni kućanski elementi npr. Televizija, štednjak kojeg sam ja kupio jer otac nije imao s čim svi razne sitnice ja financirao. Vodio bitku za povrat poslovnog prostora koji je bio očev, imao financijske izdatke i nakon tri godine poslovni prostor vraćen ocu. Radi svega naprijed navedenog ja sam ušao u financijske probleme i nisam mogao vraćati kredit za koji je bila hipoteka očev stan. Da nebi bilo opasnosti oni-ostatak obitelji prodaju stan i vrše prijevremeni povrat kredita uvijek su bile dospjele svega jedna ili dvije rate kredita. Ostatak novaca s obzirom da niko neradi u tom trenutku na način koji ja neznam djele međusobno ili veći dio investiraju u kuću obiteljsku. Pored svega naprijed u tom trenutku ja sam se ekstra zadužio (zeleno) da bi osigurao određenu količinu novca za oca i njegove potrebe-povrat njegovih dugova , za priključak na vodo mrežu objekta .... Kad je srednji brat stasao ispalo je da sam mu ja dužan stan ili dobar dio stana jer da on nema gdje živiti. U revoltu ja mu dajem dvostruko veću svotu novca od one koja je bila za zatvaranje mog kredita. U kuću sam još toliko do tada investirao .... Nakon svega od svih njih je slijedeće – otac je srednjem bratu darovnim ugovorom prepisao poslovni prostor od 100m2, oba brata i otac po njima kažu da mene kuća ne pripada i predlaže da jedan kat ide jednom a jedan drugom bratu, a da se dijeli ostatak zemljišta, kako građevinskog tako i poljoprivrednog. Mene ništa to ne zanima i želim im sve to dati neka se sami dijele i kusoraju ali želim do zadnje lipe izvući sav novac kojeg sam ja investirao u sve te nazovimo nekretnine. Molio bih savjet kojim smjerom da krenem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija