Jump to content

veroz51

Korisnik
 • Broj objava

  60
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Nisam siguran što znači rz______oznaka spisa , naime postoji darovni ugovor za nekretninu koji nije predan u gruntovnicu, napravljen je ugovor o doživotnom uzdržavanju i stavljena zabilježba, sada je podnešen na upis darovni ugovor koji je sastavljen prije ugovora o uzdržavanju, i sada se pojavljuje rz____ 2013,šta to znači.hvala na odgovoru !
 2. veroz51

  zajednička imovina

  ma možda nisam dobro objasnio ,na suprugu je stan zbog gubitka posla došlo je do otkaza kredita, banci nudimo ,da na otpiše kamate a ostalo da zatvorimo kredit, ali oni ne pristaju i sada joj uzimaju 1/3 mirovine, supruga prodaje stan koji kupac kupuje putem kredita,znači naplatiti će sve, pitanje je bilo ,dali ako mi supruga pokloni stan i ja ga tada prodam , nemam kredit, dali postajem porez. obveznik od dana poklona i onda gubim pravo da sam ga prodao nakon tri godine, jer ako ga prodam odmah u tom slučaju moram platiti ,razliku tj. porez na dohodak.
 3. Molim za odgovor, na suprugu glasi stan koji smo zajedno sagradili, hočemo ga prodati, ali supruga ima kredit ,gdje ne možemo postiči sa ZG bankom reprogram, dali ako mi supruga pokloni stan ,a ja ga prodajem ,dali mi ostaje pravo da je prošlo tri godine od otuđenja ( tj. kada mi je nastala porezna obveza ),da ne platim dodatni porez da sam ga otuđio unutar tri god, na istoj adresi smo uredno prijavljeni i braku smo 36 god.
 4. Moram se uključiti jer moja supruga nije niti dodirnula susjeda koji je bio iza auta, pao i zadobio tešku tjelesnu ozljedu:saslušanje na policiji ,policija šalje prema DORH-u ,kao kazneno djelo- poradi teške tjelesne ozljede,DORH saslušava i predlaže presudu,dolazi do suđenja koje vodi prekršajni sud,konzultirajte se sa odvjetnikom Vaše osig.kuće, po polici imate i pravo na njihovog odvjetnika,ali trebati će Vam i Vaš, šteta se naplačuje od osiguranja ,gubite bonus, ali odvjetnik će Vam trebati ,jer Vaša supruga biti će i novčano kažnjena, tu se trebate braniti, moju su kaznili sa 1280,00, a n
 5. veroz51

  dar i nužni dio

  da ali ugovor o darovanju je predana na uknjižbu u 08.mj 2008g.
 6. veroz51

  dar i nužni dio

  na koji upit mislite da je neistinit ?
 7. ali postoji ugovor iz o darovanju iz 1997, to je dvostruko otuđivanje nekretnine ?
 8. otac i mama su 1997g poklonili "etažirani dio dograđene obiteljske kuće" za ugovor imam saznanje unatrag 4 god.mama mi je umrla 1997 g. otac mi je živ,dali mogu tražiti nužni dio, iza smrti majke, na darovani dio ili moram čekati i očevu smrt-nažalost ?
 9. slično imam i ja otac iznajmljuje suvlasnički dio kuće na moru,na upit Min. dobivam odgovor da čl.33.stavak 2.točkom 1 cit. Zakona propisano da će se rješenje o odobrenju izdati na zahtjev uz uvjet da je vlasnik objekta:NN br.138/6,152/08,43/09,88/10 i 50/12 pošaljite upit nadležnoj upravi
 10. dali to znači da pravo vlasništva stječe osoba koja je sada u toku sudskog postupka u Zg. upisala zabilježbu dož.uzdržavanja, iako moji nećaci imaju darovni ugovor i vode spor iz razloga zato što otac hoće poništiti i dali stječe pravo vlasništva na moru gdje se nećaci nisu upisali ,a u istom darovnom ugovoru otac im je isto ,poklonio i zašto Zk. ne želi uoisati darovni ugovor koji je prije od ugovora o dož. uzdržavanju.hvala na odgovoru ?
 11. podignuta optužnica, susjed je imao i prije problema sa padanjem i ispadanjem kuka iz ležišta, traže odštetu 1.ooo.ooo.oo kn.
 12. sutkinja 4 mj. nije napisala rješenje,da je obustava to su mi rekli u Vodnikovoj
 13. Dali je moguće, vezano na naknadno pronađenu imovinu ,garaža,nacrt glasi na mamu i tatu, teh. pregled piše u ime investitora ,prisutan tata, na nacrtima koji su ovjereni mamai tata, ali građ. se izdaje samo na tatu, pokrećem nak. pronađenu imovinu, unuci i ja prihvaćamo nasljedstvo tata se nije pojavio, naknadno pozvan i sada sutkinja obustavlja postupak, valjda se on ne slaže, a papiri drugo govore ?
 14. Sada i mene zanima dali u darovnom ugovoru se trebalo navesti da postoje zakoniti nasljednici i da je daroprimac dužan ih obeštetiti, ako prema darodavcu nisu počinili ništa loše, pročitao sam negdje da je nužni dio amenovan..pa krv nije voda ?
×
×
 • Napravi novi...