Jump to content

Zvonko-Zg

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. GLAVA OSAMNAESTA (XVIII.) KAZNENA DJELA PROTIV ZDRAVLJA LJUDI Ne razumijem
  2. Molio bih odgovor vezano uz Kazneni zakon. Koji dio KZ-a odnosno koji članci bi se odnosili na slučaj krađe novčanih sredstava sa bankovnog računa putem terminala unutar banke. Da li je KZ-om opisan takav način izvršenja odnosno da li je opisan način " elektronskog" izvršenja krađe. LP
  3. Dakle u sporu pred sudom radi naplate računa sredinom veljače dobivena je presuda. Radi se većoj sumi cca 600.000 kn. Tijekom postupka plaćene su usluge odvjetniku cca 50.000,00 kn. U tijeku postupka odvjetnik je od suda protiv tuženika zatražio privremenu mjeru. Sud nije prihvatio taj zahtjev. Tuženik, uvidjevši da je "kraj" blizu, krajem prošle godine otvara novo trgovačkio društvo i sve pokretnine i nekretnine "prebacuje na novo društvo, a staro deset dana nakon dana izricanja presude prodaje osobi koja se inače time očito bavi jer "na sebe" ima gotovo desetak takvih tvrtki. Znači prsuda dobivena, odvjetnik uredno plaćen i sad kakva korist od presude kad se u tvrtki tuženog nema više šta ovršiti?
  4. Nakon čitanja zakona i teksta dr. Čizmića molio bih dodato razjašnjenje. Dr. Čizmić u svojem tekstu navodi da pravo na pristup medicinskoj dokumentaciji imaju bliski srodnici i nasljednici. Zakon specificira srodnike te navodi i zakonskog zastupnika i skrbnika pacijenta no nigdje se ne spominju nasljednici pa mi nije jasan temelj "nasljednika" u tekstu dr. Čizmića. Iz tog razloga pitanje; da li se zakonskim zastupnikom preminulog pacijenta može smatrati njegov nasljednik i temeljem koje zakonske odredbe. zahvaljujem na odgovoru.
  5. Molio bih pomoć odnosno uputu. Koji zakonski propis se odnosi na pravo nasljednika potraživanja i dobivanja medicinske i druge osobne dokumentacije preminule osobe, odnosno obavezu medicinskih ustanova koje tu dokumentaciju posjeduju da je predaju nasljedniku. Zahvaljujem na odgovoru.
  6. Lijepi pozdrav Molio bih odgovor ako netko ima slično iskustvo vezano uz ostavinsku raspravu ili informaciju kojom bi se mogla rješiti situacija. Kao jedini nasljednik dobio sam poziv za ostavinsko ročište kod javnog bilježnika, Jedina ostavina iza pokojne osobe su novčana sredstva na kunskom i deviznom računu u banci. I tu je sad nastao problem. Ja kao nasljednik ne znam koliki je iznos na tim računima, banka na zahtjev javno bilježničkog ureda ne daje informaciju o iznosu na računima pozivajući se da je ta inforamcija jedino dostupna vlasniku računa, opunomoćeniku ili zakosnkom nasljedniku, a javno bilježnički ured ne želi zaključiti ostavinski postupak i izdati rješenje jer ne zna visinu iznosa (u ovoj situaciji krajnje žalosno ali istinito) po kojoj bi oni onda formirali svoju nagradu. Šta sad dalje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija