Jump to content

kompanjeros

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ovako kolega tadija,imaš pravo ja primam naknadu plače od MUP-a prema zakonu o radu, tj. do pravomočnosti rješenja o mirovini i to od 27.siječnja 2009. godine koja mi je veća nego primanje po rješenju o mirovini.Također dobivam mirovinu u iznosu od 2.373 kune od tvrtkove svaki mjesec a koju sam dobivao dok sam bio zaposlen tj.dok sam radio(to je ako si upoznat prevedena invalidska mirovina nekadašnjeg gardijskog dodatka koje sam dobivao od HZMO-a od 16.11.1998.god. tj razliku plače) a koja je sa 1,srpnjom 2004.god. prevedena u invalidsku mirovinu. E sada kako si napisao u postu da mi je naknada veća od mirovine to sve stoji, ali mi nije jasno ako je Upravni sud 05.09.2012.god, odbio moju tužbu tj. potvrdio rješenje o općoj mirovini koja mi je priznata počevši od 11.prosinca 2007.god.a ja do današnjega dana nisam od strane HZMO-a dobio nikakovo rješenje. Također mi nije jasno dali će HZMO automatsko poslati to rješenje ili će kako sam čuo od nekih kolega koji su nakon odbijene tužbe kod upravnog suda opet bili pozivani u Tvrtkovu kod vještaka???
  2. Molim da mi netko odgovori zašto do današnjega dana nisam dobio rješenje o mirovini,a iz razloga ukratko: sa 01.01. 2008. god. dobio sam rješenje o općoj mirovini 50% rat 50% mir, na rečeno sam se više puta žalio što mi je odbito, nakon čega sam pokrenuo tužbu kod Upravnog suda koji mi je u 08.mjesecu 2012, godine donio rješenje da se ista odbija. E sad, do današnjega dana nisam dobio poziv u Tvrtkovu niti nisam dobio rješenje na koje sam se žalio, pa sada neznam u kojem sam stadiju.Također napominjem da sam još u radnom odnosu u MUP-u, tj. kao RVI-i primam naknadu plače a ne radim do pravomočnosti rješenja o mirovini.
  3. Ja također jučer dobio negativnu presudu upravnog suda, s također nemogučnosti bilo kakve žalbe, e sad me zanima ako netko zna, dali će meni HZMO automatski poslati rješenje na koje sam se žalio, ili će me vještaci pozvati opet u Tvrtkovu. Naime, znam slučaj jednog kolege koji je također dao tužbu Upravnom sudu,koji mu je naravno nakon 3-godine istu odbio, ali su ga nakon toga vještaci ponovno zvali na vještačenje u HZMO, opet mu dali omjer 100 % u svezi rata, te mu poslali na vojnu komisiju koja mu je isto prepolovila na 50%- 50% nakon čega je dobio rješenje o mirovini. (znači to da je dobio opet isto rješenje na koje se je žalio upravnom sudu prije 3-godine).
  4. Imam jedno pitanje,naime sa 01.01.2008.g dobio sam rješenje o mirovini (opća nesposobnost 50 rat 50 mir), na koju sam se žalio, nakon čega sam pokrenuo postupak kod upravnog suda.,trenutno se kao MUP-ovac (specijalna policija) još uvijek vodim kao zaposlen do pravomočnosti rješenja, te primam plaču kao da radim.E sad, s obzirom na novu vlast, kako se priča de će se mjenjati ili dirati prava branitelja,dali mi moje rješenje koje sam dobio 2008.god. mogu staviti po novom zakonu van snage,ili ako će nedaj bože do toga doći, morati povuću upravnu tužbu,kako bi mi bilo pravomoćno rješenje. Molio bi da mi netko da savjet ko ima ili je imaio iskustva sa takvim problemima.
  5. Evo ja predao zahjev 19.09.2007.g. za razliku dionica,te sam prije nove godine dobio rješenje od agencije za upravljnje državnom imovinom. Molio bi da ako netko zna za dobru brokersku kuću,za prodaju dionica, da mi pošalje na meil mario.glavac.111@gmail.com < HVALA
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija