Jump to content

MaryG

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. MaryG

    Privatni put

    Hvala na odgovorima! Matrix....Nacin koristenja nije definiran. Samo je navedeno da imamo pravo koristenja. Da jos napomenem taj put ne vodi nikud...zavrsava na parceli tih susjeda.
  2. MaryG

    Privatni put

    Postovani Pored mog dvorista prolazi privatni put do jos jedne kuce.Ja sam ustupila tj poklonila nesto manje od polovice sirine toga puta a oko toga puta smo imali vec spor...medutim imamo od njihove strane potpisano pravo sluznosti jer tim putem dolazimo do dva parkinga a vjerojatno u buducnosti i do garaze. S njihove strane imamo i potpisano da mozemo graditi garazu na samoj granici parcele,ali je pitanje dali mi mozemo ici tim putem i dalje nekih 6m radi okrecanja automobila jer bih inace morali voziti unatrag nekih 40m. Dosli smo do saznanja da oni imaju namjeru staviti kapiju tocno preko tog djela puta gdje zavrsava nasa parcela. U tom slucaju mi ne bi imali mjesta za okretanje. Moram napomenuti da za taj put imamo samo mi pravo koristenja i oni kao vlasnici. Put je asfaltiran tako da se tocno vidi njegova mjera...zanima me dali oni imaju pravo staviti tu kapiju i dali ja to mogu sprijeciti.
  3. pozdrav ! Nekidan mi je dosao poziv na ostavinsko rociste za majku, koja je umrla prije sedam godina !!! postoji li neki rok u kojem se to rociste mora odrzat i jel taj rok u ovome slucaju mozda istekao ????? Majka nije ostavila oporuku, ja sam jedino njezino dijete, i nije posjedovala nista. Ja se bojim da me cekaju veliki troskovi za javnog biljeznika, pa me zanima mogu li taj postupak nekako zaustaviti ??? Molim hitno za odgovor !!! Hvala unaprijed !
  4. Pozdrav ! Potreban nam je hitno pravni savijet u vezi odaziva na sud. Radi se o slijdecoj problematici: Dijete od 12 god. je fizicki napadnuto pred skolom od 16-godisnjaka, ravnateljica je pozvala policijiu, koja je muza s dijetetom uputila na hitnu i zatim pozvala na pol.stanicu da dijete da izjavu o napadu. Tad su poceli problemi, jer smo saznali da je taj 16godisnjak problematican i policiji poznat, docekivao je dijete ispred skole, da mu se osveti, no srecom ga nikada nije uhvatio, odvozili smo ga u skolu, dovozili iz skole i bili u strahu. sad se je situacija smirila, nasilnik se vise ne pojavljuje, no sad smo dobili sudski poziv da dijete pred sudcem ponovi izjavu. Moj strah je da ce svi problemi ponovo poceti i da cemo opet strahovati od tog nasilnika, morat dijete dovozit, odvozit,..... Jasno mi je da se na poziv moramo odazvat, ali jel dijete mora ponovit izjavu, ili muz moze otici bez dijeteta i reci da ne zelimo nikakve izjave vise davat ??? Molim HITNO za savijet !!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija