Jump to content

Misss

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Misliš na usmeni posebnog dijela? Nema nikakvih pitanja... nego svaki ispitivač kod sebe ima papir sa pitanjima i na njemu zaokružuje kaj te je pitao i to ulazi u tvoj dosje
  2. To ti nema pravila, ali koliko sam skužila u zadnje vrijeme ljudi dobivaju poziv nekih 2 tjedna prije ispita. Al ono kad pošalješ prijavu već počni učit jer ti može doći rješenje da ti je za 10 dana ispit i onda ništa ne budeš stigla. Meni je došlo 17 dana ranije.
  3. opća uprava, tu će ti doći neka pitanjca iz uredskog, lokalne, ali najlakše je po meni
  4. Onda se tak i napiše. ovako čovjek može shvatiti samo da se radi o zakonu.
  5. O bože ljudi, vi idete na stručni a ne znate da postoji internet i na njemu narodne novine????? Ili ako ne znate za narodne novine, možete u GOOGLE upisat ZAKON O UPRAVNIM SPOROVIMA i izaći će vam miliju linkova....
  6. A učila sam samo iz zakona, iz skripte nisam jer sam shvatila da ima dosta starih i netočnih podataka. ovako sam bila sigurna da ću barem učiti točne podatke.
  7. A u grupi nas je bilo možda desetak, na usmeni je išao kako tko je završio pismeni dio. Obično se po dvoje išlo na usmeni. dosta brzo je to išlo. Na pismenom dobiješ tri pitanja koja su baš za tebe ja mislim i možeš koristiti svu literaturu. Tako da su većinom neka pitanja iz zakona ili da moraš sastaviti neki akt. Ja sam imala sastaviti 2 neupravna akta iz domene koju radim. Na usmenom ništa strašno, malo pričate o čemu radite pa ispitivač to poveže sa nekim pitanjem, ali ništa strašno. Na pismenom imaš vremena dok ne napišeš, a obično smo završili za sat-sat i pol. Ma sve u svemu previše straha nizašto!
  8. Hej! Evo ja danas riješila ispit bez pol muke. Moju grupu su zapali super ispitivači i baš su svi bili korektni i dobri, pričali smo normalno s njima kao da se poznamo sto godina. Tako da bez panike, morate znat osnovne stvari i neće vas rušit. Ako vide da znate osnovne stvari neće vas dalje ni ispitivat ni "tlačit", ali ako vide da zapinjete ili da se ne možete sjetit pomoći će vam sa milijun potpitanja samo da nešto izvuku iz vas i da vas ne ruše. Riši će vas ako baš ništa, ali baš ništa ne znate, tj, one osnovne stvari tipa koje je predstavničko tijelo u JLS i sl. A opet sad ovisi sve o ispitivačima, ja sam stekla takav dojam. Evo pitanja: SLUŽBENIČKI 1.Što je to korupcija i gdje u svom zanimanju možete naići na korupciju? 2.Koje stručne uvjete bi propisali za prijam u službu na poslovima koje radite? 3.Zapreke za prijam 4.Ocjenjivanje službenika 5.Premještaji 6.Kazne za teške povrede službene dužnosti. 7.Tko odlučuje o teškim povredama? LOKALNA 1.Kako se može razriješiti gradonačelnik? 2.Koji status ima grad Zagreb i njegovo ustrojstvo? 3.Upravna tijela jedinica,tko im je na čelu, koji su uvjeti za pročelnika. 4.Što je županija i poslovi. 5.Proračun jedinica 6.Neposredno sudjelovanje građana u odlučivanju 7.Kojom većinom se donosi proračun? 8.Što čini imovinu jedinica i kako njome moraju upravljati? 9.Tko vrši nadzor nad općim aktima? UREDSKO 1.Stavljanje predmeta u pismohranu i čuvanje 2.Dostavna knjiga za mjesto, za poštu? 3.Rješavanje više predmeta jednim aktom 4.Sastavni dijelovi neupravnog akta 5.Od čega se sastoji klasifikacijska oznaka? 6.Prijemni štambilj 7.Opća oslobođenja od pristojbi 8.Kada nastaje pristojbena obveza 9.Što određuje klasifikacijska oznaka a što urbroj? ZUP/ZUS 1.Nadležnost i vrste nadležnosti 2.Postupanje nenadležnog tijela po podnesku 3.Načini pokretanja postupka 4.Kad se smatra postupak na zahtjev stranke pokrenut? 5.Načini rješavanja upravne stvari 6.Kada ispitni postupak? 7.Postupanje prvostupanjskog tijela po žalbi 8.Postupanje drugostupanjskog tijela po žalbi? 9.Tko rješava upravne sporove? 10.Tko su stranke u upravnom sporu i tko može biti tužitelj? 11.Kako se pokreće upravni spor i u kojem roku? 12.Povrat u prijašnje stanje. USTAV i SUSTAV 1.Dioba vlasti 2.Sve o Saboru 3.Koje su ovlasti vlade? 4.Da li se uredbom mogu propisati poslovi državne uprave koji će se obavljati u JLPS? Ne, samo ZAKONOM. 5.Koji su poslovi tijela državne uprave? 6.Uredbe sa zakonskom snagom 7.Tijela državne uprave EU 1.Kopenhaški kriteriji 2.Prednosti i mane ulaska 3.Što nas još očekuje do punopravnog članstva? Sretno svima!!!!
  9. Užas i ja kažem.... ne samo vrijeme nego i trema, i nisam uspjela naučiti kako treba.... kako ti stojiš sa učenjem i znanjem?
  10. Hej ljudi, kako se pripremate za ispit u subotu psihički? El ste sve uspjeli naučiti... ? Ja imam osjećaj da ništa ne znam.... ((((((((((
  11. Hej da li znate što konkretno pitaju iz Europske povelje o lokalnoj samoupravi?
  12. Hej da li znate što konkretno pitaju iz Europske povelje o lokalnoj samoupravi?
  13. Hej da li znate što konkretno pitaju iz Europske povelje o lokalnoj samoupravi?
  14. Nisam ništa nabrojala, samo sam napisala opći poslovi. Ok, javim se nakon subote,pozzz
  15. Da opću upravu. A u prijavnicu sam napisala opći poslovi. Ne znam točno kakva su pitanja iz tog posebnog dijela ali koliko sam čitala tu po forumu mislim da najviše pitaju uredsko poslovanje i možda ako radiš u jednici lokalne ili područne samouprave pita te nešto iz toga. A za napisat možda dobiješ primjer nekog akta, rješenja i sl.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija