Jump to content

seven3

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na odgovoru, upravo me to i zanimalo
  2. pa o tome se upravo i radi. dakle, protiv presude županijskog suda podnijela sam žalbu na vrhovni sud, koja je odbijena i potvrđena prvostupanjska presuda. sada kada je ta presuda prvostupanjskog suda postala pravomoćna, imam pravo podnijeti ustavnu tužbu, ali ne znam da li prije nje moram podnijeti izvanredni pravni lijek, također vrhovnom sudu, da mi se ustavna tužba ne bi odbila kao nevažeća jer nisam iscrpila sva pravna sredstva prije podnošenja ustavne tužbe.
  3. zahvaljujem na odgovoru, makar, osobno smatram da nece isti sud koji je donio presudu u korist tužitelja, sada istu ukinuti i riješiti u moju korist. Molila bih ako netko ima sličnih iskustava da ih ovdje podijeli sa nama.
  4. Nakon što sam primila pravomoćnu sudsku odluku u kaznenom postupku, zanima me da li mogu podnijeti ustavnu tužbu, ako prije toga ne podnesem žalbu kao izvanredni pravni lijek, jer smatram da mi je povrijeđeno ustavno pravo - pravo na pravično suđenje, tj. u postupku su uporabljeni dokazi pribavljeni na nezakonit način. Dakle, mogu li podnijeti ustavnu tužbu, ako ne želim podnositi žalbu temeljem izvanrednog pravnog lijeka. Zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija