Jump to content

escalade22222

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok, prijavljen sam određeno. Sad je neki 6.mjesec što radin u jednoj tvrtci. U ugovoru mi piše otkazni rok 15 dana samogućnošću redovitog otkazivanja sa obje strane. Želim dati otkaz jer sam našao novi posao. Poslao sam službeni mail sa privitkom u kojem dajem izjavu o otkazu direktoru u austriju te sam kopiju poslao knjigovodstvenom servisu u cro koji je zadužen kad mu direktor da zeleno svjetlo da mi da odjave i sve papire. Trenutno ne dobijam nikakve odgovore od direktora te je moje pitanje sljedeće: što ako ne dobije knjigovodstveni servis zeleno svjetlo svih ovih 15 dana, kako ja mogu dobit papire? Za sve bi bilo pogodno da se priča završi što prije, no što ako.. Lp, I.
  2. Bok, htjela bih potpisati ugovor sa jednom tvrtkom (d..) ja kao fizička osoba (bez obrta, bez ičega). U tome svemu ja bih uložila znanje, a njihovo je financiranje, vođenje posla, .... Pitanje je, kakav oblik ugovora bih trebala predložiti? Ortakluk ili? Recimo da bih ja tražila udio u godišnjoj dobiti od 20% što se tiče tog posla, jednaka prava u odlučivanju.. Možda samo za početak sugestija na kakav pravni oblik da idem.. Poštovanje, I.
  3. Vežem se na temu "Pozitivan na kokain, amfetamin, travu". Na istoj mi neće da spremi odgovor. Uglavnom, došli su mi rezultati, sve negativno. No, ja sam odlučio napisati žalbu iz sljedećih uvjeta. Prvo bih spomenio da mi je policajac rekao da smijem voziti sa onim papirom (Naredba o određivanju mjere opreza), tj. da ne smijem voziti tu noć, ostalih 7 dana smijem. Drugo, da li se mogu žaliti što mi je neopravdano bila oduzeta vozačka na tih 7 dana? Treće, rezultati su mi došli nakon 4 mjeseca 10.04.2012., no, bila je jedna situacija prije cca 2 mjeseca kad san ja zvao u PP, te su mi rekli da sam pozitivan no da je nalog u nacelnika te da zoven sutra opet da mi kazu kakav ce optuzni prijedlog bit, te san taj dan bio, u najmanju ruku, rastresen misleći da se stvarno kuje koja urota protiv mene. Sutra sam opet zvao, te mi je tada gospodična rekla da su oni falili, te da je to DA znacilo samo da je nalog zaprimljen u PP. (uglavnom su falili trazit testiranje ovaj put: trazili su od laba na alkohol, ne na droge, pa je opet sve ispocetka islo). Ova treća točka, da sam odvjetnik i da imam viška slobodnog vremena, je sigurno za lijepu tuzbu, ali ovako nista. Četvrto, mislim da isprika preko telefona nije dovoljna. Molim da prokomentirate te da me savjetujete o točkama primjedbi na postupanje. Neuki student
  4. Ovako informativno, ovdje po Splitu sam čuja više slučaejva da je aparat pogriješio. Da li i vi znate za takve slučaje?
  5. Hvala na konkretnom odgovoru! No medutim, policajac mi je rekao da mogu voziti ovih 8 dana na onaj papir što mi je dao. Nisam smio voziti samo tu noć. Jos jedno pitanje: Kako uopce postoji iti najmanja mogucnost da aparat toliko falije? Ali dobro, nije vaša struka pa neću dalje inzistirat. Zahvaljujem jos jednom.
  6. Zaustavljen sam u 22h. Policija je prolazila kraj mene i vidili da držim mobitel u desnoj ruci (gledanje sata). Pale rotirku i rukom kazuju da skrenem na stanicu. Pitaju me jesan konzumirao alkohol, kazem nisan. Jesam li spreman puhati, kazem jesam. Pitaju dalje, jesam li konzumirao drogu, kazem nisan. Jesam li spreman ici na aparat, kazem jesam. I tako ja izađem iz auta, on meni priča da su baš dobili neke nove brze testere, da sam medu prvima. Objašnjava mi što treba činit s tom vatom po obrazima, jeziku i s donje strane jezika. I tako ja "lizem" tu vatu. Medutim, vata da bi ukazala da je u funkciji treba porozit, i to se ne doagada. On ne zna sta ce, zove dezurnog, kaze mi da cemo sad na Kozac testiranje, ja kazem Ok. I tako to sve u šali prolazi, smrzajemo se zajedno. Kad šta... taj uređaj pokaže da sam konzumira travu, amfetamin i kokain. Ja začuđen. Moran naglasit da kokain i amfetamin u zivotu nikad nisan uzea, travu jesam jednom prije 7,8 godina. Tabletu nikakvu nsian popija sigurno pola godine, ako ne i godinu. Taj dan sam jeo samo parizer i piija vodu. Govorim ja njemu.. jel ti ja ličin na drgiranog čovjeka? .. Da nisam. Govorim mu aj.. ako se i drogiram, ona bi bilo logicno da sam uzeja jednu drogu. Govorim mu da idemo na vadenje urina i krvi, pošli smo. Ostavili auto tu. Izvadili krv i urin. Došli u PP, uzeli mi vozaču na 8 dana, tu večer nisam smio vozit. I sad treban čekati 20 dana. Ovo sam napisa jer nemam primjedbu na policajce, koji su cijelo vrijeme bili korektni, po proceduri. Ali imam primjedbu na taj je*eni uređaj. Meni ce sad ovih 20 dana biti u traumi čekajući negativne nalaze, no opet, mali strah je u meni da ce i ti bit pozitivni. Pitanje koje bih postavio, iz ove sve iznesene priče, imam li pravo i kome te kako da uputin neki prigovor na sve to (atest aparata, da li policajac uopce zna rukovat njime)? Te još jedno pitanje, jesu li nalazi krvi 100% točni? Trebam li se plašit da ce i ti nalazi biti iskrivljeni? p.s. nadam se da je ovo pravo mjesto za moj esej. lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija