Jump to content

melita5

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Molim savjet: razmišljam otići od supruga situacija je komplicirana jer sam je sama tako i napravila jer sam osoba koja trpi i šuti i prašta. Ovaj put zaista ražmiljam da odem, jedino što me sprečava su sinovi - mada se odrasli tj studenti od 18 i 20 godina. Živimo u kući njegovih roditelja koji su prošle godine umrli i naravno da je suprug sve naslijedio, ne zabrinjava me to. Već 20 gosina smo u braku bolje reći mraku. Na žalost ne mogu na ruke izbrojiti radosnu situaciju u toj kući. Najviše je počelo još dok su mu roditelji bili živi - nisam im jednostavno odgovarala kao osoba, premalo sam miraza donjela u kuću. I to je bila vječita prepirka dok je suprug izbjegavao takve situacije. Otišao bi u vinograd, na polje sa traktorom bilo kuda samo da nije kod kuće. I nikada se nije stao na u moju obranu. Trpjela sam radi djece - glupača. Sada kada njegovih roditelja nema on se počeo ponašati kao i njegovi roditelji prema meni. Ništa ali ništa dobro ne napravim. Ako ga dečki ne slušaju kaže: ti si ih tako odgojila, ako malo okrznem auto urla kao da sam ga razbila, zakasnim s posla 5 minuta, urla, kupim u dučanu neku stvar koja nije trebala bože sačuvaj.A ako odem kod mame onda sam podmukla ku*va. Ne mogu više zaista. Moje pitanje: Mada su mi sinovi odrasli i mogu odlučivati o sebi jesam li sebična ako ih ostavim s ocem, jer se bojim ako odu samnom da im neće ostaviti ništa u nasljesdvo - takav mu je i otac bio do smrti nije mu htio ništa ostaviti dok mije više nikud mogao. I auto koji imamo kupili smo zajedno s time da sam ja više uplačivala, ali glasi na muža jer je kupljen na leasing na moje ime pa sam morala otkupiti auto nakon otplate i prodati mužu kako bi auto zadržali. Mogu si ga uzeti? Imam li na to pravo? Pusa.
  2. Imovina koja još nije podjeljena, jer je majka živa. A majka ne želi dok je živa ništa prepisati "navodno" niti na mene niti na sestru. Što mi nije razumno i ne razumijem kako sestra može onda nešto raditi. Ta parcela je podjeljena na dvije čestice. Jedna čestica je gdje sada živi mama (rodna kuća), a druga čestica je (štale,sjenik,svinjci, kokošinjci i vrt). Radi se o rekonstrukciji štala i sjenjika u novu kuću. Barem je meni tako sestra rekla. Ali imam jedno pitanje: da li sestra tu česticu gdje misli raditi kuću mora zakonski prenjeti na sebe ili će mama biti vlasnik. Da li ima pravo da išta tamo radi i da li ona sa mamom mora ipak nešto poptisati? Ja se svog dijela ne želim odreći. Molim Vas savjet?
  3. Molim Vas informacije - nisam znala da za dijete(14) imam pravo na putni nalog jer imam do Zagreba 35 km, a doktorica školske i opće medicine nisu mi dale. Imam li ja pravo zatražiti zaostale putne naloge od doktorica i na što da se pozovem ako one odgovore da ne može! Već do sada smo bili 7 puta zamislite koliki je to novac. Hvala!
  4. Živim od rođenja s ocem i majkom, prije 15 godina sam se oženio, došla su djeca (dva sina). Situacija mojih roditelja je iz godine u godinu nepodnošljiva i nikada nisam ništa poduze o. Sada sam na granici ludila i molim za pomoć. Moj otac i moja majka nikako nisu prihvatili moju ženu za snahu,mislio sam da moja žena ne želi se prilagoditi cijeloj situaciji i govorila mi je cijelo vrijeme da je ne vole, da nas žele rastaviti .... nisam vjerovao. 15 godina je puno i uvidio sam da moja žena ima pravo. Sklopio sam s roditeljima ugovor o uzdržavaju niti to nije pomoglo i dalje je ludilo. Mojoj ženi istjerali su sve oca, majku, sestru i sve njoj bliže tako da nitko ne smije dolaziti jer moji roditelji nikoga od njene obitelji ne žele vidjeti. Moja žena je i to pregrmjela i dalje je sa mnom u istoj kući s mojim roditeljima. Moji roditelji i dalje vrše pritisak sada mislim da i ona njima smeta i da nju žele mi istjerati. Otac hoda kod odvjetnika i poziva se na ugovor koji smo sklopili. Ja se uredno brinem o njima vozim ih kod doktora.... i sve ostalo. Moja djeca površno komuniciraju s djedom jer su odrasli i ne vole ga jer vrši pritisak nad radi njihove majke što naravno njima smeta a moj otac ima svoj naum i kod njega ostaje tako da se sa njim ne može razgovarati. U ugovoru je naveden poseban članak da se djeca potiču na razgovor s djedom i bakom. Ali on želi da djeca ulaze u njihovu sobu što ja ne odobravam iz inih razloga, ali na razgovor u bilom kojem segmentu dozvoljavamo. Djeci čak krade i stvari i optužuje moju ženu za to. Sada želi raskid ugovora jer laže svojoj odvjetnici da djeca ne komuniciraju s njim i ona mu to vjeruje. Dobio sam pismo da slučaj ide na sud radi raskida. Što da radim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija