Jump to content

lovronix

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. dakle, nakon zadnje policijske inervencije (policija nije ni išla kod susjeda, nego samo uzela moju izjavu i izjavu moje supruge), napisao sam kaznenu prijavu te je predao u nadležnu policijsku stanicu. dežurni inspektor je proslijedio prijavu državnom odvjetništvu, te sam bio pozvan u Općinsko državno odvjetništo u svojstvu svjedoka u kaznenom predmetu protiv susjeda. Nakon toga sam imao još dvije neugodnosti sa susjedom koje sam "glatko" izbjegao. Očito je bio isprovociran pozivom u Odvjetništvo. E sad, pošto sam ispitan kao svjedok, sada sam u svojstvu tužitelja, te su mi objasnili da imam pravo u uvid svih činjenica vezanih za taj predmet. Pošto se od travnja ništa ne dešava (rekli su mi da će me zvati nakon što njega ispitaju), a prošlo je dva mjeseca od kada sam bio u Odvjetništvu, zanima me gdje i kome da se obratim za informaciju o predmetu?
  2. Dobar dan. Dakle, problemi nisu prestali. Upravo sam imao još jednu neugodnost (od mnogih) sa susjedom. Između ostalog, pale su prijetnje "razbit ću ti glavu" i "ako te ja opalim, završit ćeš na groblju" te da sam mu dužan "četrdeset hiljada". Otkud je to izvukao, nije mi jasno. No, iz priča po susjedstvu, taj se čovjek navodno bavio utjerivanjem dugova. No to je trenutno manje bitno. Naravno, povukao sam se, pozvao policiju i sad ih čekam. Također, napisati ću još jednu kaznenu prijavu pa me zanima da li imam osnova da ga osim za prijetnje prijavim i za iznudu?
  3. Problem je u tome što se upravo to i desilo. Prije tri mjeseca su ga pokupili na obavijesni razgovor, i na tome je stalo. Smirio se na neko vrijeme, a sad, kad vidi da se ništa ne događa, poleo je opet. Samo ovaj put bira riječi pa ne prijeti direktno. Da li da ponovim istu kaznenu prijavu, ali ovaj put prema državnom odvjetništu direktno?
  4. Hvala na savjetu što se tiče policije. No, ne želim se boriti sa vjetrenjačama, već želim na legalan i miran način riješiti svoj problem. Smatram da bi policajac trebao biti častan, pošten i pravedan čovjek, a ostavljam svakome pojedincu "na dušu" da odabere svoj put. > Ako kod Vas dođe policija kako bi uzela izjave, > Vi im dajte izjave ali odbijte potpisati zapisnik. > S obzirom da ga oni pišu a ne Vi, nemojte priznati njihovu > interpretaciju Vaših izjava. Vi taj zapisnik niste dužni > potpisati. Pismenu izjavu sam predao višem inspektoru u nadležnoj policijskoj postaji, uz kaznenu prijavu (kopije imam doma). Sad kad razmislim, možda sam zaista trebao poslati poštom. > Kćer odvedite kod psihologa i tražite da Vam napiše nalaz i > mišljenje o pretrpljenim traumama. Bojim se da ne bi na taj način etiketirao kćer. Ili?
  5. Dakle, doslovce je bilo "polomit ću ti sve kosti... psovke raznorazne...","kičmu ću ti slomiti...", "ubit ću tebe i tvoje..." i tako dalje. Nadalje, u zajedničkom dvorištu je prebio susjedu iz druge kuće koja je došla kod nas u goste. Isto tako, došla je policija i ništa. još su potjerali susjedu van, jer je naravno žena bila van sebe i histerizirala. ja nažalost nisam bio prisutan tom događaju. Isto tako, taj čovjek ima više kaznenih prijava zbog istih ili sličnih događaja, evidentiran je u policiji kao nasilnik i dobro im je poznat. što se tiče prijetnje teškim tjelesnim ozljedama, tu sam siguran da bi do toga došlo kad bi se ozbiljnije suprotstavili, jer se to već dogodilo sa nekim ljudima u susjedstvu. a na kraju krajeva, to je ogroman čovjek koji bi zaista mogao i ubiti golim rukama. eto, zato se brinem, ne samo za sebe već i za ženu i kćer (koja usput ima 3 i pol godine, i svaki put kad čuje njegov glas u hodniku se popiša u gaće).
  6. Imam problem sa nasilnim susjedom. Maltretira mene i moju obitelj i cijelo susjedstvo već godinama. Ne znam šta da više radim. Policija je bila više puta, napisali smo dvije kaznene prijave zbog prijetnji smrću i prijetnje nanošenja teških tjelesnih ozljeda, i do sada se ništa nije desilo, osim što su ga jednom odvezli na informativni razgovor. Bio je miran mjesec dana, ali je opet počelo maltretiranje. Razmišljam da pokrenem građansku tužbu zbog psihičkog maltretiranja i nanošenja duševnih boli. Problem je da je to teško dokazivo i proces sporo ide, a mi trpimo konstantan stres, i strah me je kako to sve može završiti ukoliko mu se suprotstavimo. Molim za savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija