Jump to content

Chru

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moja je imala isto toliko negdje, znam da nije više od 200.
  2. Upravo to, prepisati proračun svog grada, općine ... oni koji su imali to, su tako i riješili. Naravno uzmeš iz 2011. @ ibiba ništa komplicirano, ja sam imao napraviti obračun predujma poreza, al šta god da dobiješ smiješ koristiti literaturu i samo prepišeš, to je najlakši dio cijelog ispita i stručnog i općeg dijela.
  3. Eh nemam skriptu jer sam ju dobio i morao ju vratit. Meni je toliko trebalo, čuo sam da drugi uče po mjesec što mi je smiješno osim ako nisi učio po onoj knjizi koju dobiješ, a ima oko 1000 stranica. Da sam po tome učio toliko vremena, znao bi sve zakone da me netko probudi u 3 ujutro, ovako učiš ono što je bitno i što će ti uvijek trebati. Problem je jedino naći dobru skriptu po kojoj učit, kad to središ ništa nije problem. Mislim da neki imaju veću tremu koju i kakvu skriptu će dobit nego samog ispita
  4. Evo dva linka za skripte o porezima koje je netko prije mene naveo: http://www.porezna-uprava.hr/publikacije/p_prirucnici_brosure.asp?id=b05d2 , http://www.porezna-uprava.hr/porezi/v_poreza24.asp?id=b02d1 po tome sam ja učio i bilo je više nego dovoljno, a ostalo samo par prvih bitnih stranica o Zakonima o bankama, HNB-u, carini i carinskoj tarifi i to je to. Sve je na netu, pa sretno
  5. Posebni dio financije iz DSI-a 11.02.2012. Zadaci: -Izraditi proračun -Obračunaj predujam poreza osobi koja prima dohodak od nesamostalnog rada 15.000,00 kn, ima dvoje djece i živi u Rijeci. Pitanja: -Postupak obračuna plaće -Koji su državni porezi? -Što je PDV? -Koji su Županijski porezi? -Porez na promet nekretnina -HNB , zadaće -Carinsko područje Mislim da je to sve, bilo je dosta kratko ispitivanje ... to su pitanja i za VSS i SSS. Na pismenom je sve i dalje dozvoljeno , to je i najlakši dio.
  6. Pozdrav, ukoliko nekoga zanima što je bilo na ovom DSI-u za opći dio: Ustav i sustav -Trodioba vlasti -Tko je zakonodavna, tko izvršna i tko sudbena vlast? -Što je sabor, a što vlada? -U kojem obliku se donose provedbeni propisi? -Što je pravilnik, naredba i naputak? -Koje su funkcije tijela državne uprave? -Što je inspekcijski nadzor i tko ga provodi? -Koja prava ima inspektor pri inspekcijskom nadzoru? ZUP, ZUS i Uredsko poslovanje -Tko može pokrenuti Upravni postupak? -Načelo zakonitosti -Sastavni dijelovi rješenja -Kada i kojim aktom se pokreće Upravni spor? -Koji su pravni lijekovi? -Tko je nadležan za rješavanje upravnih sporova? -Tko može biti stranka u Upravnom postupku? -Kakva može biti stranka u Upravnom postupku? -Što je aktivna, što pasivna , a što uzgredna stranka? -Elektronički dokument -U kojim slučajevima se uništava pečat? -Na koji način se može platiti pristojba? -Sve o prijemnom štambilju -Pomoćne uredske knjige JLRS i Državni službenici -Koje su jedinice lokalne samouprave? -Koji su poslovi grada i općine? -Kakve akte donosi predstavničko tijelo? -Što je općina? -Što je županija? -Kako građani mogu neposredno sudjelovati u odlučivanju o lokalnim poslovima? -Prihodi u JLRS -Tko su državni službenici , a tko namještenici? -Prijem službenika u državnu službu? -Probni rad u državnoj službi? -Opći uvjeti za prijem u službu? -Premještaj državnih službenika? EU -Pariški ugovor -Rimski ugovor -Ugovor iz Maastrichta -Institucije EU, izabrati neku i reći SVE o njoj -Podnošenje zahtjeva do punopravnog članstva -Hrvatska i EU, koje je godine što bilo -Što slijedi nakon referenduma? -Na kojim područjima EU provodi monitoring u Hrvatskoj? Pravosuđe tj. korupcija u pravosuđu i na brodogradnju. Zašto brodogradnju? Ne znam točno, al vezano je za dotacije ... To je to čega se sjećam, što su pitali kolegicu i mene, većinom je to to od pitanja za VSS i SSS. Jedino za EU, žena nije loša, dosta ih je palo istina, al padnes ako ništa ne kužiš i ako stvarno ništa ne znaš. Najbitnije je da kužiš o čemu pričaš, da vidi da te zanima ... donekle. Također malo proučiti povijest pristupanja Hrvatske u EU, i što je sve "kočilo" pristupanju, pregovorima i sl. Ja sam efektivno učio nekih 4 dana, ne samo čitanje i prošao , tako da nije neki problem jer ljudi u našoj komisiji su stvarno bili fer, nadopune te i pomognu ako vide da znaš o čemu pričaš. Sretno!
  7. Kad sam zvao kadrovsku, rekli su da je teško odgoditi ispit , tj. da moraš imati jako dobar razlog. Onda sam zvao upravu u Zagrebu da pitam što je sve potrebno i kako se može odgoditi, rekli su samo da napišem dopis da nemogu doći zbog, recimo neprohodnih cesta i da im faxiram, to je to. Jedino mi nitko nije znao reći kad je sljedeći rok, najdulje koliko ja znam bi trebao biti unutar mjesec dana od odgode roke na koji trebaš ići. Čak i ako kreneš i na putu bude zastoj i vidiš da ćeš kasniti rekli su da ih nazoveš u ministarstvo i obavijestiš o tome.
  8. Da, za posebni dio. Kolega mi je rekao da je kod njega na poleđini pismenog ispita , pisalo "Pitanja za usmeni ispit" i kad uzmeš taj ispit i kad odgovaraš usmeni pitaju te pitanja koja su na poleđini tog pismenog. Sad ne znam da li je tako za svaku struku ili samo za neke.
  9. Pozdrav, zanima me da li svima na poleđini pismenog ispita pišu i pitanja za usmeni, jer sam čuo da je kod nekih bilo?!
  10. Vidio sam ta pitanja, ako su to ova pitanja iz prvog posta u ovoj temi. Ništa, samo pitam jer mi je bilo čudno da pitaju uvijek isto, poreze, banke i carine. Ako je to to, još bolje, što se tiče stručnog dijela sve se može izvući sa stranica carine, porezne i hnb-a, sve je u pdf-u i samo print, tako da je taj dio spreman. Nego što je s općim dijelom, imam skriptu staru nekih 6 godina , da l bi se moglo po tome učit ili se stvarno toliko toga promijenilo?!
  11. Super , barem sa se opskrbio s porezima. Što je sa financiranjem jedinica lokalne i područne samouprave, zakon o državnoj reviziji, kamatama, kaznenom zakonu? To ne pitaju? I koliko ti je bila stara skripta koju si koristila za opći dio? Hvala
  12. Meni piše da mogu polagati tek 2 mjeseca prije isteka ugovora, meni je na godinu dana, a morao sam ga prijavit barem 3 mjeseca unaprijed, da bi se stigla papirologija izvrtit. Sad ne znam kako je to kad si na 20 mjeseci kao vježbenik volonter, jer neki kolege koji su primljeni za stalno u istom mjesecu kad i ja , morali su ga položit u roku od godine dana. Nego, kako si dobio na 20 mjeseci?
  13. Za mjesec i pol dana, inače sam pripravnik u gradskoj upravi. Došao je jučer do Rijeke, a iz Zagreba su ga poslali 20.1.
  14. Polovicom 12.-og, čini mi se da je bio 16. ili 19.12.
  15. Pozdrav! Da se pridružim gomili ^^ Također bi mi trebala skripta novijeg datuma, jer ovu koju sam ja dobio nakon 2. stranice sam vidio da je iz cca. 2005. godine Mail: ajmthe.highway@gmail.com Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija