Jump to content

makedonka

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je makedonka objavio

  1. Poštovanje! Zanima me može li se pokrenuti neki oblik žalbe spram SC i davatelja stipendije obzirom da me isti nisu informirali o tome da mi se iznos stipendije ubraja u dozvoljenih 10.800 kn koliko smijem primiti kao uzdržavani član. Dakle, kad sam u prosincu u SC-u pitala koliki mi je ukupni iznos uplate rekli su mi da se radi o 9.600 kn te da nisam prešla granicu, a kad se kontaktirala Grad rekli su mi da oni nemaju informaciju o tome, da Grad plaća porez na iznos stipendije od 700 kn koliko primam. Također, u ugovoru o sklapanju stipendije nije nigdje navedeno da se taj iznos pribraja niti nam je itko to rekao prilikom potpisivanja ugovora. Štoviše, niti Porezna ne daje uvijek točne informacije, ovisno koja se službenica pogodi na šalteru; po nekima se stipendija oporezuje po nekima ne. Nadalje, imam informaciju da se iznos stipendije do 1600 kn ne oporezuje, pa mi nije jasno zašto mi onda ubrajaju ovu stipendiju od 700 kn kao ostvareni dohodak... Naposljetku, gdje mogu izračunati koliko mogu dobiti povrata poreza od svih tih prihoda, i ubraja li mi se onda ovdje i stipendija, odnosno računam li na povrat poreza na ukupni iznos od 16000 kn koliko mi je uplaćeno, ili samo na ono što je uplatio SC, odnosno 9.600 kn. Hvala!
  2. imam ovrhu od 2004 god na iznos od 5.600 kn a ovrhovoditelj me traži dug od 38.000 kn sa kamatama. na zadnjoj dražbi mojih pokretnina on se ponudio kao kupac ali ja nisam dala stvari već odgodu za par dana.tada je tražio da me sud kazni zbog ometanja sudskog postupka i da na sljedećoj dražbi prisustvuje policija i bravar.procjena mojih pokretnina je 4.200 kn a popisana je i kompletna kuhinja.zanima me ako on uzme sve popisane stvari dali se onda sudski postupak obustavlja i ja dobivam rješenje za to ili on ima opet pravo pokrenuti sudski postupak za ostale pokretnine da se namiri za ostatak duga.znam da po zakonu nakon 10 godina nastupa zastara. molim da mi kažete dali ću platiti i kaznu i dali u tom slučaju mora doći policija jer u zapisniku piše da sam pristala da se stvari odnesu .molim hitan odgovor
  3. Pozdrav, odjavila sam TV prijamnik u nadi da mi više neće dolaziti uplatnica. Pravna služba HT-a poslala mi je dopis da po zakonu moram plaćati pretplatu, a na forumima sam čitala da ako odjavim TV prijamnik i imam potvrdu iz pošte da me javni bilježnici neće više za to teretiti... Kako da prestanem plaćati TV pretplatu???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija