Jump to content

marija10

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas ima li koji pravnik za odgovorti-pomoci?
  2. Da li bi mozda ovaj spor mogao ici pod obvezne odnose pod clanak 1089. st 3. odnosno pod izmakla dobit?
  3. Zahvaljujem Panasonic1 na odgovoru. Sigurno da mi nije cilj da netko zavrsi u zatvoru nego da naplatim svoj rad,a pogotovo stoga sto je moja "prijateljica" imala koristi od moga rada...ako nista drugo imala je besplatnu radnicu. s obzirom da se ona nije odjedanput nasla u "nepredvidenim zivotnim okolnostim" nego je paraleno sa svime svojim pravnim zavrzlamama meni pricala price o partnertvu i zajednickom poslu-a iz svega toga zaradivala. Pa bih Vas zamolila za savjet,s obzirom da mi se "prijateljica" ne javlja... da podignem privatnu tuzbu? pod koji clankom...ako kazete da ovo Vam ne izgleda kao prijevara?
  4. Molim Vas moze li tko pomoci? ima li tko iskustva sa prijevarama? koliko sam citala u sudskoj praksi da se sms-ovi priznaju na sudu tj podpadaju pod cl. 211 b ZKP. ima tko iskustva sa email-sms dokazima..
  5. Moja "pijateljica" ima jos nekretnina i ovo sto joj je jedna kuca zavrsila na ovrsi ne znaci da nema novaca(navodno ovrha za kucu je zbog toga sto je njezn brat prevario neku firmu). ono sto bih Vas zamolila za odgovor da mogu sto bolje procijeniti situcaiju je: "s obzirom da je ona imala materijalne koristi od moga rada,te da me je dovela u zabludu i iskoristila sa svojim obecanjima i lazima koje pravne mogucnosti imam? 1. da li je to stvar za policiju? 2. da li privatna tuzba ima smisla? 3. po kojim clancima je uopce mogu teretiti?"
  6. Postovani,molila bih Vas za savjet u slijedecem. Poslovno suradujem sa "prijateljicom" koja ima vlastiti obrt za graficki dizajn i tisak. ta suradnja traje otprilike 2 godine. Imale smo dogovor da kroz godinu-dvije otvorimo novu zajednicku firmu sa 50:50 posto vlasnistva. s obzirom da ja imam vece znanje i iskustvo u poslu ja bih obavljala vecinu posla a ona bi se vise bavila marketingom. kroz to vremensko razdoblje godinu i pol-dvije ja sam za nju obavila 50-ak poslova(u vrijednosti cca 30 000.kn) najvise po pitanju dizajna,savjetovanja... 90% tih poslova poslova sam joj slala emailom te imam te zapise... Za te poslove koje sam joj odradila i pomogla nisam uzela niti kune nego je bio dogovor da ce skupljati novce kroz svoj obrt pa da sto prije otvorimo zajednicku firmu,takoder mi je stalno ponavljala da mi je veliki duznik i ako mi zatrebaju njeni strojevi da se mogu slobodno samostalno posluziti sa njima. S obzirom da "prijateljica" zivu u drugom gradu cca 150 km od mene mislila sam se preseliti te prilikom trazenja prostora naletila sam i na oglas da je njena kuca pod ovrhom...sto mi je izazvalo sumnju u sve nase dogovore. Pa sam joj rekla da bih voljela da konacno osnujemo tu zajednicku firmu ili da mi da mogucnost koristenje strojeva,medutim tada me moja "prijateljica" pocinje izbjegavati,ne javlja se na telefon... -imam mailove i sms-ove poslova koje je ona trazila i koje sam odradila za nju(u nekim poslovima imam i firme za kojima je isporucila moje radove) -takoder imam sms-ove i mailove u kojima mi govori da mi je "duznik" "da mi kad dodem u njen grad da ce mi dati na besplatno koristenje njenog poslovnog prostora".... -imam dokaze za troskove 10-ak putovanja do nje - svi dogovori su bili usmeni bez svjedoka,(neki od dogovora se mogu "rekonstruirati" iz sms-ova i mailova. s obzirom da je ona imala materijalne koristi od moga rada,te da me je dovela u zabludu i iskoristila sa svojim obecanjima i lazima koje pravne mogucnosti imam? 1. da li je to stvar za policiju? 2. da li privatna tuzba ima smisla? 3. po kojim clancima je uopce mogu teretiti? Unaprijed hvala na savjetu!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija