Jump to content

davidoff

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam svoj dio obaveza u aneksu ispunio, najmoprimac zna da sam se odselio, preuzeo je ključeve od stana. Dali je to kraj "Ugovora o najmu stana" ili on ipak vrijedi do navedenog datuma u aneksu (ja više nemam pristup stanu). To je do kraja ovog mjeseca. Također najmoprimac je u aneksu naveo da sam dužan prilikom primopredaje stana stan vratiti u stanje u kojem sam ga napustio. Dali postoji neka rješenje da se taj ugovor raskine, dali je već sada raskinut po sili zakona ili nemam druge nego preuzeti odgovornost na sebe za stan u kojem nemam pristup? Ili ugovor vrijedi ali ja više odgovornosti za stan nemam?
  2. Dobio sporazumni ugovor od najmodavca i u njemu stoji da je ugovor samo valjan ako je moj potpis ovjeren kod javnog bilježnika. Dali se to može definirati u ugovoru?
  3. Hvala na odgovoru. Istražujući ovu tematiku malo sam se iznenadio koliko toga malo ima na webu a ipak najam stanova je jako česta stvar.
  4. Našao samo par tema na webu u vezi, ali ništa konkretno pa možda jer je moj slučaj malo specifičniji pa će biti više sreće. Unajmio sam stan, forsirao sam prijavu radi prebivališta, morao sve troškove uz to platiti čak sam i morao mjesečno plaćati porez od mojeg najmodavaca jer to stavio u ugovor i bio uvijet za prijavu. Sad sam se odselio iz stana i želio sporazumno raskinuti ugovor, pristao platiti mjesec dana otkaznog roka i opet stvar ne ide. Pošto je moj najmodavac kršio ugovor koji je sam sastavio dali mogu jednostrano raskinuti ugovor, naravno ne bježim od otkaznog roka, ali da ta stvar jednom završi. Pošto se dogovaramo preko telefona i pošte njemu je sinula ideja da mi pošalje ugovor o raskidu (bez njegovog potpisa) koji bi trebao potpisati, ovjeriti kod bilježnika i poslati njemu natrag. Dali mogu jednostavno mu poslati raskid ugovora i sa obrazloženjem razloga?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija