Jump to content

pero-007

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ako sam živio s bakom do njezine smrti i ulagao u stan u kojem smo sami zajedno živjeli da li imam pravo na stvari iz stana iako nisam zakonski nasljednik već su to njezina djeca (moj otac i stric). U tim stvrima nema neke veće vrijednosti već su to normalni kućanski aparati i namještaj.
  2. Bio sam parkiran 21.1.2009.u ulici koja je jednosmjerna od prije 2 mj. i po izlasku s parkirališta sam krenuo u krivom smjeru, nisam prošao pored znaka jer je bio 50-ak metara niže. Policajac me je zaustavio nakon 10 metara vožnje. Nakon osam dana na kućnu adresu sam dobio kaznu od 2000 kn i oduzimanje vozačke na 6mj prema čl.49 st.4. Da li je to OK!
  3. Poštovani mislim da je prilikom ostavinskog postupka javni bilježnik napravio pogrešku i zanima me kako mogu to ispraviti. Ostavina se dijeli na tri nasljednika u omjeru 2/4 jednom nasljedniku i po 1/4 drugoj dvojici nasljednika. Nasljednik koji dobiva 2/4 se kod javnog bilježnika nije složio s takovom podjelom jer smatra da ima pravo tražiti iznos koji je uložio u tu imovinu za razliku od ostalih nasljednika koji nisu ništa uložili niti se brinuli za ostavitelja. Javni bilježnik u zapisnik unosi prigovor i izjavljuje da će sazvati drugo ročište tj. postupak proslijediti sudu. Nakon nekoliko dana dolazi riješenje s podjelom 2/4 jednom i po 1/4 drugoj dvojici nasljednika. Na to riješenje je uložena žalba i postupak je vraćen na sud, ali nakon ponovljenog postupka na sudu prilikom kojeg nasljednici koji dobivaju po 1/4 izjavljuju putem odvijetnika da se slažu s umanjenjem njihovog dijelj za ulaganja (što je zapisano i u zapisniku) sud donosi ponovno isto riješenje po kojem se dijeli imovina ostavitelja na 2/4 jednom nasljedniku i po 1/4 drugoj dvojici nasljednika. Na to riješenje sa suda je ponovno uložena žalba koja je odbijena. Molim Vas za savijet što dalje s obzirom da ne mogu dobiti ulaganja.
  4. Da li je moguće odreći se svog dijela ostavine u nečiju korist (brata), ili se taj dio kojeg se odričem dijeli na sve ostale nasljednike jednako. Hvala!
  5. Nakon smrti roditelja ostala su dva brata kao nasljednici. Jedan je živio sa roditeljima i u dogovoru sa njima otplaćivao njihov stan (bez pisanog dokumenta) a drugi živi odvojeno. Kakva su im prava prilikom provođenja ostavinske rasprave?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija