Jump to content

Ivan01972

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, U travnju 2014 godine umrla mi je teta a ostavinska rasprava trebala se održati u lipnju, međutim jedan dokument je nedostajao te je rasprava odgođena. Taj dokument (punomoć o zastupanju na raspravi) nabavljen je koji dan nakon toga i tada počinje problem. Naime, javna bilježnica sve do današnjeg dana nije riješila niti ponovno održala ostavinsku raspravu (godinu dana) te niti ne odgovara na telefonske pozive a ukoliko se i javi kaže da će za tjedan dana i slično. To se ponovilo više puta. Interesira me, budući da se ovdje radi o velikom problemu vezanom uz nerad bilježnice, kome se možemo obratiti i žaliti na rad dotične ili zahtijevati da joj se oduzme predmet i prebaci nekome drugome tko je sposoban održati ostavinsku raspravu. Osim toga, da li postoji zakonski rok u kojem se ostavinska rasprava treba izvršiti, jer čini mi se da je godina dana ipak previše. Hvala unaprijed, lp.
  2. Poštovani, budući da sam radi nasljeđivanja nekretnine dužan platiti 5% poreza državi,a nemam toliko sredstava, da li je onda moguće tu nekretninu prodati i od tog novca podmiriti porez državi? Hvala unaprijed.
  3. Još me jedna sitnica interesira, u slučaju da se darovni ugovor napravi, da li majka tada plaća 5% poreza ili je izuzeta od toga?
  4. Ukratko, da li je moguće promijeniti odluku u rješenju ostavinske rasprave ako se sve strane slažu s time, točnije kuća je na ostavinskoj raspravi podijeljena na tri dijela, na majku i dvije sestre preminulog, nakon obavljene rasprave i donošenja rješenja obitelj se dogovorila da bi se vlasništvo nad kućom ipak prenijelo samo na majku preminulog, da li je to moguće promijeniti nakon ostavinske rasprave i kako, hvala unaprijed.
  5. Eto, moje pitanje odnosi se na prijenos nasljedstva tj. prijenos vlasništva nad automobilom. Naime, nedavno je preminuo moj ujak, budući da nije bio oženjen, nasljedstvo se podijelilo na majku i dvije sestre. Automobil koji je posjedovao pripao je jednoj sestri (mojoj majci), eto ovdje leži moje pitanje, interesira me da li je moja majka (njegova sestra) oslobođena od plaćanja poreza na automobil i da li na nju prelazi i 50% bonusa osiguranja vozila, čuo sam različite verzije pa se nadam da ću dobiti pravu informaciju, hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija