Jump to content

slatka555

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. S obzirom da se baš ne snalazim najbolje na ovoj stranici, napisala sam isto pitanje ranije pa ne znam da li je objavljeno ali ponovit ću. Nisam pred rastavom ali sam velik amterijalist (priznam ), moj sadašnji suprug i ja smo hodali jedno vrijeme i odlučili kupiti stan, nikada nismo živjeli zajedno, stan sam kupila ja tj. digla kredit jer je on na minimalcu i ja sam upisana kao vlasnik. Što se tiče fizičkog dijela preuređenja to smo zajedno, što se tiče fin. dijela to su moji roditelji. Dali su nam kaparu za stan cca. 10 000€ financirali cijelo preuređenje od pločica, pipa, vodoinstal, keramičara, kupili skoro sav namještaj, svu elektroniku, posteljinu, pribor za jelo (90% svega), od njegovih smo dobili spavaću sobu cca 3000 - 5000kn. Ja plaćam kredit za stan i sve režije a od njegove plaće živimo. Zanima me ukoliko dođe do rastave kako se to onda dijeli (stan je i dalje pod kreditom). Ja njega isplaćujem??? Imam neke ušteđevine na deviznom za koju on ne zna, da li i to dijelimo?
  2. da li je to stan u centru zagreba ili.... jer ti na vl.listu obično piše da je etažno vlasništvo. ako na vl.listu piše stan te ite površine s tim i tim prostorijama na tom i tom katu, onda nemaš brige.
  3. Pa za sad se neće još prijaviti , eventualno sa vremenom bude. Ja ću sa svog računa plaćati režije i sve ostalo, ali normalno da ćemo živjeti od njegove plaće. Ne mogu ja ipak sama snositi režije i kredit, pa ne ostane mi još puno. Od njegove plaće ćemo živjeti, tj. on je takav da će meni dati svoju plaću pa da raspolažem, ali sva plaćanja prema banci ...... idu sa mog računa. A opet kažem, htjela bi da mi netko točno kaže da li je istina da ako sama nešto kupim i bezobzira ako se doseli da to ostaje moje zauvijek.
  4. pa koliko ja znam (mada to nije stvarno moja struka), sve što si stekao, dobio ili naslijedio kao samac ostaje tvoje za cijeli život. jedino ako ste prije braka živjeli u izvanbračnoj zajednici (mislim najmanje 3 god), onda tek ima pravo tražiti dio. jer ne znam kako je to sa zakonom, ali mislim da iako si u braku i nešto dobiješ ili naslijediš tvoje je zauvijek, ali ukoliko nešto kupiš i iako to ide na tvoje ime zajedničko je??? ne znam, treba nam neki dobar pravnik da nam to rastumači.
  5. OK puno hvala,tako sam si nekako i mislila. Nije da ja planiram unaprijed nešto, ali danas čovjek na sve mora biti spreman.
  6. Hvala,na javljanju. Skupa smo 5 godina, ali nismo živjeli skupa nikada (osim na moru itd). Ja dižem kredit na 30god. naravno i računi i rata za stan će se plaćati tokenom sa mog računa. Naravno i on će uložiti u stan, mislim preuredit će ga malo itd. Ali sam ja čula da ono što si stekao kao cura zauvijek ostaje tvoje i nitko nema pravo na to. Jer stvarno ne bi bilo fer da meni moji roditelji daju za kaparu, ako mi moji roditelji urede stan i još ga ja otplaćujem da on sad kad se posvađamo traži dio?
  7. Moje pitanje, kupujem stan tj. znači kupila sam (znači kao cura) sa dečkom nisam živjela prije i još se ne mislimo ženiti. Moji roditelj su dali za kaparu i opremit će većinu stana. Kredit za stan ide isključivo na mene. E sad mene zanima ima li on ikad pravo tražiti stan? Ili dio? Ili je to isključivo moja stečevina i ne polaže nikad pravo na nju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija