Jump to content

d4n24

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nema nikakvog pomaka, direktor kaže da imam valjan ugovor i dalje radim. Na prvotni ugovor koji sam odbio potpisati sam napisao da ne želim potpisati zbog kršenja zakona i poslije toga nisam dobio "Otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora". Što mogu dalje napraviti da se maknem iz firme a da ne izgubim prava?
  2. Obavljen je razgovor sa direktorom društva i isti navodi da je nova tvrtka pravni sljedbenik stare tvrtke te mi je ponudio sporazumni raskid ugovora o radu. Isti sam odbio potpisati i na novom ugovoru koji nisam potpisao naveo sam da ga ne želim potpisati. Što dalje? Kako dugo me može tako držati bez valjanog ugovora o radu?
  3. Poštovani, Ja ne želim potpisati jer moje radno mjesto je suprotno više zakona. Dakle želim van iz firme i izvući što više, pravo na burzi, otpremninu i sl. Hvala
  4. Poštovani, Nakon 11 godina rada u firmi ponuđen mi je novi ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Razlika između starog i novog ugovora u radu je: Ime poslodavca (isto ime, izbačeni suvlasnici i promjena j.t.d. u d..) Adresa (u imenu ulice je izbačen BB i ubačen broj) i iz njega su izbačeni iznosi plače (objašnjenje poslodavca za promjenu ugovora) Novi ugovor ne želim potpisati jer je od navedenih radnih mjesta jedno protivno zakonu pa me interesira da li u slučaju finalnog odbijanja potpisivanja novog ugovora imam pravo na otpremninu i ostala prava? Ugovor se mijenja po nalogu inspekcije rada, ima datum 01.08.2016. a poslodavac kaže da ako ga ne želim potpisati neka napišem zahtjev za raskid ugovora što sigurno neću napraviti jer onda gubim sva prava na zavodu za zapošljavanje. Hvala!
  5. Nažalost, nema načina da se sjedne za stol i razgovara o povečanju vrijednosti imovine. Kako sam prije naveo, računi ulaganja ne postoje ili nisu dostupni. Svjedoci ulaganja su dostupni. Vanjski oblik same kuće nije mjenjan, no potkrovlje je kompletno izgrađeno od strane supruge i mene za što su dignuti krediti. Na dvorištu je uz suglasnost roditelja izgrađena pomoćna kućica te nadstrešnica za dva vozila. Otac nikad nije tražio plačanje najma, samo plačanje režija što je uredno izvršavano. Kao i za sve ostalo u pitanju su usmeni dogovori, nijedna strana nema dokaza, tako i sada, nema pismenog dokaza o zahtjevu da se supruga iseli iz kuće. Ovlaštena osoba za procijenu može ući u kuću po dizanju tužbe? Naime, zbog zajedničkog ulaza u kuću supruzi su zabranjeni svi posjeti.
  6. Roditelji (vlasnici kuće) žive u prizemlju, sin sa obitelji živi u potkrovlju. Odlučio sam se na rastavu braka (ja, sin), moji roditelji koji su vlasnici kuće po saznanju toga izbacili me na ulicu. S obzirom da će supruga i djeca ostati živjeti u kući mirno odlazim iz kuće. 6 mjeseci kasnije roditelji odluče da će i moju djecu sa suprugom izbaciti iz kuće uz rok iseljenja 30.06.2012. S tim datumom oboje ćemo biti podstanari. Zbog maltretiranja djece pokrećem postupak kod CZSS-a da nađu zajednički jezik i situaciju riješe mirno. Na CZSS-u moj otac izjavljuje da je datum iseljenja konačan i da si djeca i žena pokupe osobne stvari bez ikakve naknade i da mi nemamo dokaz o ulaganjima u kuću jer nemamo račune. Dok je zajednica normalno funkcionirala sva ulaganja u kuću, tj. računi su završavali kod oca. Primjer, plinski bojler za grijanje i sanitarnu vodu, vrijednost radova 13000kn u potpunosti je plačen od supruge i mene, no račun i garancija je završio kod oca u papirima od kuće. Takvih ulaganaja u kuću ima mnogo i samim time vrijednost kuće je izuzetno povećana. Postupak razvoda će se okončati tijekom ožujka ove godine, razgovarao sam sa suprugom i planiramo pokrenuti tužbu za namirenje ulaganja u kuću. Pitanja: - treba li postupak na sudu pokrenuti prije supruginog iseljenja iz kuće? - tužbu dižemo zajednički (razvod) ili svatko za sebe? - pokretnu imovinu (namještaj, ...) smije (?) uzeti, što sa nepokretnima (radijatori, 25% krova, ...)? jer skidanjem/uklanjanjem istih onemogučava se normalno funkcioniranje ostatka kuće - trebamo li tražiti privremeno blokiranje imovine roditelja (navodno se raspitivali na sudu oko prijenosa vlasništva) - još neki koristan savjet? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija