Jump to content

givooo

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je givooo objavio

  1. Ok, znam da oni mogu sve provjerit preko radia iz auta ali govorim o slučaju prilikom rutinskog zaustavljanja na cesti, kada nisam ništa skrivio... Konkretno prije par dana me u 8:10 ujutro zaustavilo, drzao se ograničenja, upaljena svjetla, vezani i ja i suvozač, djelatnik uzeo vozačku i prometnu, s nogu pregledao i - hvala doviđenja... U takvom slučaju govorim da službenik policije nema odmah uvid u zabranu upravljanja prilikom takve kontrole, stoga sam mislio da pečat o zabrani u vozačkoj tome služi.
  2. Hvala na pomoći najprije. Znači idem u postaju gdje sam predao prigovor na taj isti prekršajni nalog, ne na šaltere mupa gdje se bave vozačkim, prometnim i ostalim dozvolama ? Ja sam mislio, bar je tako prije bilo, da će mi na vozačku udariti pečat i period u kojem je zabrana upravljanja na snazi... Sada se postavlja pitanje kako prometni policajci pri zaustavljanju i kontroli na cesti, znaju da je netko pod zabranom upravljanja ako imaju samo uvid u vozačku i prometnu dozvolu ? Isto tako ja osobno nisam potpisao primitak ove obavijesti o početku zabrane upravljanja nego moji ukućani prilikom preuzimanja pošte od poštara. Igra li to kakvu ulogu ? Što da sam bio na poslovnom putu 5-6 dana, zaustave me a ja niti imam pojma da sam pod zabranom...
  3. Evo da nastavimo... Sud uvažio prigovor i smanjio kaznu na 2000 i 2 mjeseca zabrane upravljanja vozilom. To je bilo u 6 mjesecu 2013, i kazna uredno plaćena. E sada danas od stiže obavijest od policije da mi kazna počinje teći od sutra i to u trajanju od 2 mjeseca i 24 dana !?! Znači sud je odlučio 2 mjesec minus 6 dana kojih ce biti uračunati u kaznu a policija me obaviještava o 2 mjeseca i 24 dana, tj po njima mi je 3 mjeseca oduzeta ?!? Zašto ? Kome se obratiti u vezi ove, nadam se, greške te kada će mi podaci o periodu zabrani biti upisani u vozačku ? Na obavijesti ne stoji da se moram javit u PU, nego da će se mjera "izvrštiti upisom u evidenciju o izdanim vozačkim dozvolama koju vodi ova PU".
  4. Također moram spomenuti da sam ovo sve o prošloj nepravomoćnoj kazni rekao prometnom policajcu koji je me je zaustavio. On je rekao da nije siguran da li me moze pustiti sa opomenom te da mora provjeriti sa šefom. Tada je radio vezom kontaktirao svoju postaju i receno mu je da napise kaznu... Isto tako u svojoj vozackoj karijeri apsolutno nikada nisam pušten uz opomenu. Hvala svima na pomoci.
  5. Pozdrav, Urucena mi je kazna od 500 kn + 100 kn troškova zbog prebrze voznje, ograničenje je bilo 50kmh, moja brzina oko 80 i nesto. Stvar je u tome sto me policajac mogao pustiti sa opomenom ako nisam kažnjavan unatrag 2 godine, ali nije... Nije zato jer sam priznao da imam jedan prekršaj koji jos nije pravomocan jer sam uložio žalbu na isti. Riječ je bila o voznji pod utjecajem alkohola prije 8mj (1,10 promila) i taj slučaj jos nije riješen, tj nisam dobio nikakav dopis jos od predaje žalbe na isti. Sada me interesira da li da se žalim na ovu zadnju kaznu, na racun toga da sam mogao dobiti samo opomenu jer nisam kažnjavan unatrag nekoliko godina, ako uzmemo u obzir da prekršaj zbog alkohola jos nije pravomocan ? Napominjem da su mi od dobivanja vozacke prije 10 god ovo jedine dvije kazne i da sam uzoran vozač, te da nikada nisam kažnjen zbog prebrze voznje.
  6. Da li da u prigovoru predložim sudu da mi se kazna preinači u onu u uvjetnom obliku?
  7. Hvala na pomoći najprije, ali mislim da se nismo razumjeli u jednom. Ne mislim pobivat to da sam ja vozio, potpisao sam 2 dokumenta i o tom nema govora, mislio sam malo ublažit razlog zbog kojega sam vozio pod utjecajem alkohola. Kao bili smo ja i cura vani, i običaj je da na povratku kući ona vozi pošto ne konzumira alkohol, međutim tu nesretnu večer, nakon što sam ja već konzumirao alkohol, ona se u jednom trenutku počela osjećati loše te sam ju morao odvesti kući jer ona nije bila sposobna za upravljanje vozilom. To ne bi bio glavni razlog prigovora već čisto samo da navedem razlog zbog kojega sam, po prvi put u 8godišnjoj vozačkoj karijeri, vozio/uhvaćen u vožnji pod utjecajem alkohola. Glavna tema prigovora bila bi nemogućnost obavljanja posla, egistencije firme a samim tim i njezinih uposlenika. Već sam kopirao otpremnice unatrag 2 mjeseca iz kojih je vidljivo da uzimam robu u trgovini udaljenoj cca 10km od sjedišta, kopirao i troškovnik gdje se vidi lokacija obavljanja posla. Uz to i izvadak iz Regosa o broju uposlenika i njihovim/mojim plaćama. Također mislim priložiti i zapisnik o inspekcijskom nadzoru poslovanja iz kojih je također vidljivo da firma zapošljava više od 1 zaposlenog i da poslujemo u skladu sa svim zakonima. Mislite da su to kvalitetni dokazi (prilažem kopije naravno) ? Prekršajna kažnjavanost ili nekažnjavanost - trebam li ju ja potvrdit kakvim dokumentima ili se podrazumijeva da to oni provjeravaju?
  8. Pozdrav, Nakon sinoćnjeg izlaska imao sam neugodan susret sa organima reda, pri kojemu mi je izmjereno 1,20 promila alkohola u krvi(umanjeno na 1,10).Odmah mi je ispisan prekršajni nalog koji predlaže kaznu od 3000kn i 6 mjeseci zabrane vožnje B kategorije te je i vozačka odmah oduzeta na 5 dana. Vozačku posjedujem više od 8 godina i apsolutno nikada nisam kažnjavan po pitanju alkohola, brzine, niti sam ikada sudjelovao u prometnoj nesreći. Štoviše, ne sjećam se da sam ikada prekršajno(prometno) kažnjen, pojas, svjetla i slično, stoga mislim da putem prigovora imam šanse umanjiti kaznu. 1)Interesira koji je najbolji način/objašnjenje navesti u prigovoru u mom slučaju te kakve dokaze bi sud uzeo kao relevantne? Radim u vlastitoj firmi koja zapošljava još jednu osobu te je vozilo B kategorije je jedini način mog poslovanja, stoga mislim to navesti kao objašnjenje, ugroženost egzistencije tvrtke, zaposlenika itd. Mislite li da bi ovo bilo dovoljno dobro? Ili da krenem objašnjavat kako se dogodilo da sam ja vozio a ne netko drugi ko je trebao, što je, doduše, nezgodnije dokazivo ? 2)Kakve dokaze bi bilo najbolje priložiti, možda obrasce R-sm od regosa iz kojih je vidljiv broj zaposlenih i plaće? Na koje objašnjenje da se "vadim" na onih 3000kn a kao imam firmicu ? 3)Da li da navedem da sam alkotestiran samo par minuta nakon posljednjeg ispijenog pića ? Nije navedeno u zapisniku. Isto tako zašto sam dobio uplatnice bez iznosa za uplatu ? Ispričavam se dužini posta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija