Jump to content

Lion2

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan, ljudi koji su stanovali u mom stanu (pod uvjetom da placaju rezije) su samo jednog dana nestali i ostavili 3000 kuna neplacenih rezija. (Pokusas biti dobar, i tako ti se vrati...) Da li ja kao fizicka osoba mogu izvrsiti ovrhu nad drugom fizickom osobom? (s obzirom da imam njihov OIB) Hvala na odgovoru.
  2. Nakon kupnje bijele tehnike kod dotičnog trgovca (d..) kupljena roba nije dostavljana 2 tjedna (a pismeni dogovor je bio maximalno 5 radnih dana). Zatrazen je raskid ugovora i trgovac ga je prihvatio. I nakon isteka zakonskog roka od 30 dana, trgovac jos uvijek nije isplatio novce nazad. Određeni zaposlenik je već nekoliko puta uhvaćen u laganju. Ali za zadnji put imam dokaze. Zaposlenik koji se uvijek javlja na telefon je jednom prilikom potvrdio da je novce on sam uplatio taj dan ujutro. Obećao je poslati potvrdu o uplati taj isti dan. S obzirom da novci nisu dolazili (a ni potvrda na mail), nakon 3 dana ponovno je isti gospodin potvrdio da su novci uplaćeni i da je poslao potvrdu na mail. Da li postoji neka zakonska osnova na račun koje se može podići tužba osobno protiv tog zaposlenika zbog laganja, prijevare, obmanjivanja ili tako nešto slično? Koje su uopće sankcije za ovako nešto? Unaprijed zahvaljujem!!! P.S. Posjedujem dokaz (snimku razgovora) o ovom laganju/prijevari, dokaz od njihove matične banke da nalog treba postojati u sustavu ako ga vlasnik autorizacijom nije poništio i izbrisao (znači, ako je uplatio, pa čak i ako je greška bila u sustavu banke pa novci nisu prošli, u svakom slučaju u sustavu banke postoji nalog kao dokaz tome, koji vlasnik ne može izbrisati), a i sa servera po njegovoj email adresi se po nalogu suda može provjeriti da li mi je ikad poslao mail sa potvrdom.
  3. Nakon što je trgovac potvrdio u trenutku davanja ponude da je artikal (bijela tehnika) dostupan, novci su uplaćeni na žiro račun tvrtke (d..). Iako je isporuka dogovorena u roku od 5 radnih dana, kupljeni artikal nije dolazio na moju adresu 2 tjedna. Nakon 2 tjedna tražim raskid ugovora, trgovina prihvaća. Iako je prošao zakonski rok od 30 dana u kojem bi trgovina trebala vratiti novce, novce još uvijek ne vraćaju. Zanima me da li ja kao fizička osoba mogu uzeti odvjetnika da napravim ovrhu nad žiro računom te trgovine? P.S. Slučaj je prijavljen i na policiju i na državni inspektorat, ali nema pomaka. Novce jednostavno ne vraćaju, a i dalje posluju bez problema. Unaprijed zahvaljujem svima na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija