Jump to content

000001

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. meni je moja savjetnica na hzz-u rekla da dobiju izvještaj iz Regosa svaki mjesec............ Ja sam u samostalnoj djelatnosti i nekad imam primitke a nekad nemam i baš mi je neki dan rekla da ću automatizmom biti brisana iz evidnecije nezaposlenih ukoliko mi na ž-r sjedne neki iznos.......
  2. Poštovani, imam pitanje vezano uz obračun doprinosa na temelju slobodne djelatnosti. Sudski sam tumač i prijavljena sam u RPO sustav. Međutim, od 2012 sam godine dobila otkaz u firmi gdje sam radila te se vodim kao nezaposlena osoba. Istovremeno sam u 2013-oj godini počela ostvarivati primitke na temelju sudskog tumačenja odnosno prevođenja pa me zanima na koji se način utvrđuju obvezni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Da li su oni sukladni nekim postotkom u visini moga dohotka na mjesečnoj razini ili se drugačije tretiraju? Npr. ako ja u prosjeku imam 1000 kn mjesečnog primitka, koliko bih imala doprinosa za isto?
  3. Poštovani, imam pitanje vezano uz obračun doprinosa na temelju slobodne djelatnosti. Sudski sam tumač i prijavljena sam u RPO sustav. Međutim, od 2012 sam godine dobila otkaz u firmi gdje sam radila te se vodim kao nezaposlena osoba. Istovremeno sam u 2013-oj godini počela ostvarivati primitke na temelju sudskog tumačenja odnosno prevođenja pa me zanima na koji se način utvrđuju obvezni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Da li su oni sukladni nekim postotkom u visini moga dohotka na mjesečnoj razini ili se drugačije tretiraju? Npr. ako ja u prosjeku imam 1000 kn mjesečnog primitka, koliko bih imala doprinosa za isto?
  4. Djelatnost spada u samostalne djelatnosti, a ukoliko ste u sustavu RPO, poput mene, tada smijete izdavati račun te krajem poslovne godine predajete obrazac Prijava poreza na dohodak u kojemu bilježite primitke i izdatke te sukladno tome plaćate porez. Samostalna djelatnost nije registrirana kao obrt (on se drugačije tretira) ali je slična tome. Budući da je to trenutno moje jedino zaposlenje, i logično je da moram platiti doprinose za koje sam čula da su navodno jako visoki........Osnovica za tumače, vještake itd. je cca 8653,00 kn i sada zamislite koliko je to ako uzmete 20 % mirovinsko, 15% zdravstveno ...... Sve skupa oko 2800 kn mjesečno u paušalima a ja nekad zaradim 100 kn, nekad 500, nekad ništa a nekad 3000. Želim reći da ti primici od prevođenja nisu dovoljni za život a doprinosi su visoki......... Navedene problematiku sa upitom sam poslala i na nekoliko službenih adresa, poput ministarstva financija, min.poduzetništva i obrta, min.gospodarstva...... Da ne kažem da sam bila u Mirovinskom i područnom HZZO-u gdje su me "blijedo" gledali i rekli da to oni ne znaju. Porezni me referent kojemu pripadam također nije znao uputiti. Hrvatska posla, nitko ništa ne zna a plaću znaju primati........Čast iznimkama......
  5. Poštovani, imam pitanje vezano uz obračun doprinosa na temelju slobodne djelatnosti. Sudski sam tumač i prijavljena sam u RPO sustav. Međutim, od 2012 sam godine dobila otkaz u firmi gdje sam radila te se vodim kao nezaposlena osoba. Istovremeno sam u 2013-oj godini počela ostvarivati primitke na temelju sudskog tumačenja odnosno prevođenja pa me zanima na koji se način utvrđuju obvezni doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Da li su oni sukladni nekim postotkom u visini moga dohotka na mjesečnoj razini ili se drugačije tretiraju? Npr. ako ja u prosjeku imam 1000 kn mjesečnog primitka, koliko bih imala doprinosa za isto?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija