Jump to content

Maurich

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. E ovo me zanimalo, hvala Vam puno...
  2. Hvala Vam, Kao što ste i rekli, slično je, ali ne baš ono što meni treba. Mene zanima kako napraviti neku punomoć koja će vrijediti kao potpis na ugovoru prilikom prodaje zemljišta... Dali je za to potrebno angažirati pravnika ili može taj iz Australije napraviti punomoć pa nam poslati, ili mi možemo to nekako sastaviti pa on potpisati i ovjeriti... ?
  3. Hvala na odgovoru... A na koji način se ta punomoć riješava s obzirom da je on na drugome kraju svijeta? Znači kako se može sklopiti ta punomoć?
  4. Pozdrav, Imam jednu situaciju i trebala bi mi vaša pomoć. Dakle situacija je sljedeća: Radi se o zemljištu koje ima više vlasnika (uža i šira obitelj), jedan od tih vlasnika je stariji čovjek koji živi već godinama u Australiji. On je dobio to zemljište preko nasljedstva. Da ne duljim, situacija je ta da su svi suglasni da se to zemljište proda, pa tako i taj gospodin koji živi u Australiji. Zanima me kakav je sada postupak po pitanju rješavanja te situacije, s obzirom da je on u Australiji, ima 20% zemljišta. Zemljište nije rasparcelirano naravno dakle prodaje se u komadu. Vjerojatno treba i njegov potpis/suglasnost prilikom prodaje. Dakle, dali se može napraviti nekakakva punomoć - na koju bi on naravno pristao, kojom se slaže sa svim našim odlukama te da nakon prodaje, novci koji mu pripadaju budu prosljeđeni njemu na račun jer nije opcija da on zbog toga dolazi u Hrvatsku. Ili kako to inače u praksi ide? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija