Jump to content

brada123

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Oprostite malo teže shvaćam jer ne bi bio tamo gdje jesam.Ali ako sam shvatio po vašem pisanju predmet mi ide u Zagreb na reviziju(moguće da oni povećaju pa se ne moram žalit)onda se vraća u podružnicu a oni mi pošalju rješenje ili podružnica pošalje rješenje a ja se žalim pa žalba ide gdin.V.T.Hoće li me podružnica obavjestiti da je predmet otišao u zagreb na reviziju?
  2. Bok.Radi se o obnovi postupka za utvrđivanje nove mirovine tj.da mi se poveća rat mir naravno postotak za rat i zato mi nije jasan postupak vještaka da on nije mjerodavan da o tome odlučuje.Imam 40/60.Što se tiće postotka invalidnosti to je riješeno jer imam 40% Hrvi-a i rekli su da je to po zakonu maksimalno za PTSP.Još me zanima ide li to na drugostepenu komisiju (Taborski) ili ne ide zato što nije bilo povećanja pa onda žalba.
  3. Hvala na odgovoru ali tu ipak nešto smrdi.Kažeš da se žalim.Vještak u HZMO mi je rekao da on nije mjerodavan da povisuje invalidnost da moram ići na vojnu komisiju pa zašto sam onda pozvan u HZMO?Po njegovom ja nisam trebao tamo ni biti i takav odgovor iz područne službe dobiti i oni me poslati gdje trebam.Ima problem u tome što sam ja bio u 11 mjesecu isto tamo gdje sam bio jučer pa mi je navodno vještak povisio invalidnost jer sam dobio troškove prijevoza(ako je to neko mjerilo) pa zašto nisam dobio nikakvu obavijest već bez ikakvog obrazloženja pozvan na novo vještačenje.
  4. Bio sam prije par mjeseci na vještačenju u mirovinskom radi pogoršanja bolesti te povećanja invalidnosti rat mir(imam 40/60).Vještak mi je rekao da mi je povećao invalidnost(vjerovatno lagao da me se riješi).Nikakav odgovor nisam dobio nego dobivam novi poziv za jučer.Vještak mi kaže da on ne može povećati invalidnost da moram ići na vojnu komisiju.Pitam da li u Zagreb a on kaže da je on Zagreb.Kaže da ne može povećati jer imam opću nesposobnost.Dokumentaciju ima o pogoršanju(uz to i novi psiho test mada nije ni pogledao).Tražio sam putne troškove sa pratnjom rekao je da po zakonu nemam pravo jer sam pokretan a iste sam dobio prije par mjeseci.Sada vas pitam ima li tko takva iskustva ili se je zakon promijenio pa nisam upoznat?Hoće li bez obzira na sve dokumentacija otići na drugostepenu komisiju i dali ću dobiti obavijest?Ako ode može li se zahtijevati prisustvo na komisiji.I još malo bisera.Ptsp imam od 1993 te dvaput bolničko liječenje 93 i 95.Na pitanje da je moja bolest uzrokovana ratom a ne u civilu dobio sam odgovor da je to zbog obiteljskih problema a ne uzrokom rata.Imam HRVI 40% stalno i rečeno mi je da je to novom zakonu maksimalno za ptsp.
  5. Mrljavac!2011 je poslana potvrda o zvanju policajac za obračun mirovine od strane MUPa u mirovinsko(nemam pravo na HRVi jer nisam ostao bez posla u MUPu)Dali mirovinsko trebaju napraviti novi obračun za mirovinu sa zvanjem policajac odnosno desetnik jer u zakonu piše da čl.16.stavak1. treba razumjeti da se uzima osnovica za čin koji je imao odnosno ustrojbeno mjesto na koje je bio raspoređen prije nastanka invalidnosti.To može biti vrijeme nastanka bolesti,ranjavanja itd?
  6. Hvala Mrljavac.Mislio sam da po zakonu iz mirrovinskog gdje se navodi u trenutku razvojačenja uzima osnovica ili ako je povoljnije u trenutku stradavanja ali to izgleda da je za pričuvne djelatnike,jer tamo nema o prethodnoj godini umirovljenja.Jeli tako?Da nisam otišao iz MUPa.
  7. Djelatnik temeljne policije od devedesete.U ratu obavljao posao Vođa osiguranja grada,normalno bez rješenja.Po rješenju zvanje viši policajac do mlađi policajac.Krajem 92 godine pokušaj suicida,gubim ovlaštenje(ptsp),1.1.1996 šalju me na radno mjesto pod Mupom sa rješenjem pristav III vrste,postrojba izlazi iz sastava Mupa 2000g,odlazim u mirovinu 2008g sa činom vojnika pristav III vrste,Hrvi 40%.Pred tri mjeseca dobivam na svoj zahtjev rješenje o zvanju policajac za izračun mirovine(nije poslano u dokumentaciji za Upravni sud).Upravni sud me odbija po čl.20.stavak 1.zphbdr.Zanima me imam li pravo na čin koji sam imao u trenutku nastanka bolesti za obračun mirovine jer mi je to povoljnije.Unapred hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija