Jump to content

velebit0808

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zašto je to važno!? Kako sam se raspito ovo je već treća generacija koja ide na ovakav izlet! Valjda nije neka muljaža od škole, nesto na svoju ruku, zaobilažeći pravilnik koje je ministarstvo odredilo! Tražit ću razgovor u školi, pa napišem ovdje! Možda neki vaš savjet oko razgovora, kakva prava imam!? Hvala!
  2. Nemamo nikakav papir, izlet je jednodnevni, platili prijevoz općom uplatnicom a učiteljici ostavili novac kojim je platila paintball.
  3. Na kraju školske godine organiziran je jednodnevni izlet paintball parku, nažalost dijete, osnovna škola je slomilo zglob, isti dan je operirano uz ugradnju pločice, vijaka. Bit ce višemjesečni oporavak. Dijete je samo došlo doma šepajući misleći da je "samo" uganulo zglob. Nažalost ovu godinu spletom okolnosti nije dobrovoljno osigurano, blesava priča, profesorica nije htjela skupljati novac, a osoba iz osiguranja je mijenjala nekoliko puta termin.., i nie joj se uplatila godisnja premija osiguranja u visini 40kn. Imamo li ikakvo pravo potraživati oštetu, neku naknadu od škole ili mjesta gdje se paintball igrao!? Molio bi savjet što bi eventualno trebao napraviti! Hvala.
  4. Nekad davno je bio veliki posjed koji je kod diobe podjeljen u dvije samostalne cestice, katastarski, gruntovno i svako je vlasnik svoje cestice, nema nikakve veze jedan s drugim! Znaci supruga ima vlasnicki list svoje cestice u vlasnistvu 1/1, i na toj cestici susjed pokusava parkirati automobil.( sve je ogradjeno osim mjesta gdje vozilo s ceste ulazi na posjed). Bili smo ponovno na policiji, mi sami trebamo braniti svoje, ili zvati njih, ako nam pokidaju lanac kojim smo zablokirali ulaz na nas posjed zovemo njih, oni naprave zapisnik, zamole susjeda da ukloni svoje vozilo, ako on nece policija zove "pauka" te o njegovom trosku automobil se uklanja! Sad treba vidjeti kako ce to u praksi funkcionirati! Zanima me kakva su nase mogucnosti ako pauk nije u mogucnosti ukloniti vozilo( tezina, velicina itd..) ili ni nije vozilo, primjer susjed vam u dvoriste iskipa 5m3 pijeska, cigli...! Kao se u rijesavaju ovakve nebuloze!?
  5. Vidim da sam falio podforum, molim admine da presele temu "stvarno pravo" ! Hvala!
  6. Pozdrav, ispricavam se adminima foruma ako sam falio mjesto foruma gdje da trazim pomoc, stvarno sam ocajan i na rubu zivaca...! Susjed koji je ujedno i brat moje supruge ometa nas posjed, a mi nemocni trazimo bilo kakav vas savjet!Nazalost, nisu u dobrim odnosima, ali to je neka druga prica. Dvije nekretnine, svako vlasnik svoje 1/1, na kojoj se nalaze obiteljske kuce, brat nema parkirno mjesto te na sestrino uredno parkira,papking je sastavni dio dvorista, to jest nekretnine moje supruge, nekretnine su omedjene zidovima, sa papirima je potpuno sve uredu, ne znamo na koji nacin da rijesimo problem. Kad nas nema on parkira, zvali smo policiju, oni kazu da je to privatni posjed i da sudom rijesavamo, meni to zvuci nevjerovatno, ne mogu vjerovati da vam neko moze u posjed ulaziti i da se ne moze to trenutno sprijeciti! Shvatim ako vam netko osteti posjed da pozovemo policiju, zavisno o steti da potrazujemo naknadu pomocu suda, privatno ali da netko ostavi auto u mom dvoristu, ogradjenom i s papirima i da ga ja nemogu sprijeciti ili na neki nacin udaljiti vozilo nikako nemogu shvatiti! Sada smo stavili lanac, tako da kad odemo na posao parking, tj. dio naseg posjeda ce biti omedjen prema cesti debelim lancem i lokotom, on moze uci i parkirati samo tako da razbije lanac ili lokot i onda parkira! Sta nam je ciniti?! Hitno nam treba vase misljenje! Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija