Jump to content

starac00

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani , Evo nakon 5.5 mjeseci čekanja, u petak mi je bilo prvo ročište. Na sudu koji je trajao dvadesetak minuta, sudac je ukratko pročitao premet, te mene i moju bivšu uputio u socijalnu skrb na pomirenje i formularnosti koje je potrebno radi našeg sina koji je napunio 6 godina i krenuo u školu. Kada je sutkinja došla do točke alimentacije i iznijela moj stav da ču davat 600 kuna, na to je bivša izvikala da ona zahtjeva minimalno 1200 kuna,radi potrepštine koje su potrebne sinu. Sudac je izjavio da je to malo pa da to povisim na cca.1000 kuna minimum. Ja sam rekao da mi je zao i da ne mogu pristati na toliku alimentaciju jer da ne želim sa 30 godina postati socijalni problem. Na to je sudac rekao da se pokušamo dogovoriti vanka suda u vezi alimentacije i kredita. Jučer sam bio dati zahtjev u socijalni skrb da nas prime što prije, ali moja je bivša bila već u petak dati zahtjev, te se isplakala psihologu i rekla da ja ne želim plaćati alimentaciju. Kad je vidio psiholog i socijalna radnica rekli su mi da je zakazano za sljedeći četvrtak u 10.00 sati. Te mi rekli da ćemo se dogovorit u vezi alimentacije na zakazanome sastanku. Ja za sada uplaćujem 600 kuna,jer nisam u mogućnosti više,ovog sam ljeta kupio knjige za prvi razred i kad je počela škola koliko sam mogao kupio robu. Mojoj bivšoj je to sve malo i njezina je izjava uvijek da zanemarujem svoje dijete. Mene interesira dali se određuje alimentacija u socijalni ili na sudu. Ja se samo pitam gdje ovo ide, kad gledam u svoju bivšu ja je ne poznajem više,od kad sam išao od nje,ona je postala materijalista. Sinu kupuje ljubav sa raznim stvarima( slatkiši,igračke, itd.),jer drugačije ne može. Mene zna napadat putem mob., da kako me nije sram kupit sve šta mali hoće. Ja joj samo odgovorim kupim ono što mu je potrebno,ali ono što on hoće, prvo ga pitam jeli mu to potrebno;da li da kupim tu stvar ili da mu kupim komad obuće ili odjeće, i nakraju joj rečem da ja ne kupujem ljubav svog djeteta. Još bi vas pitao kome da se obratim kad me ona ovako napada,to jest kome da je prijavim. Srdačan pozdrav
  2. Pozdrav, Za sada ste mi puno pomogli i zato vam hvala,jer znam da ima dobrih ljudi. Interesira me vaše mišljenje. Sutra ću zakazat sastanak s odvjetnikom u vezi sporazumskog raskida braka. Imam par pitanja: 1. Kad budemo sastavljali ugovor, dali da tražim odmah da mi se smanji alimentacija radi kredita kojeg sam isplaćujem ,ili to tražim kad budem ispred sudca 2. „Ako“ se uspijemo dogovorit u vezi kredita kod odvjetnika, ida nam odmah napravi ugovor da dijelimo kredit 50-50,da li je to moguće i je li to u praksi prolazi 3. Kada se riješi ova problematika i kad sudac odredi svotu koju trebam plaćati, ja imam namjeru iza nove godine ići u australiju radit,da mogu svom djetetu osigurat budućnost. Da li moja bivša može tražiti da joj ja veću svotu uplaćujem od dogovorene.
  3. Poštovani, Imam namjeru pokrenuti postupak za raskid braka,da počnem živit svoj novi život. Sa mojom ženom sam razgovarao prije dva dana i pristala je na sporazumski raskid braka,ali da ona neće plaćat odvjetnika da sastavi taj ugovor. Ja sam je pitao za kredit, ona je rekla da ćemo kredit riješit u odvjetnika kad budemo išli na razgovor u vezi ugovora ili na sudu . Što se tiče alimentacije, bio sam u socijalne radnice odmah kad sam se odselija od njih i ona mi je rekla da uplaćujem za svoje dijete. Kad mi idemo na sud i kad sudac vidi moj prosjek plaće,da ja plaćam i kredit i alimentaciju, da meni ostaje za život 500-700kn (honorarno što zaradim dobijem na ruku). Hoće li on meni smanjiti alimentaciju ili dali će na njezin teret staviti jedan dio kredita. Koliko se kreće cijena odvjetnika da sastavi jedan sporazumski ugovor rastavi braka. Izvinjavam se ,ako sam dosadan sa ovakvim pitanjima jer ja o pravu ne znam ama baš ništa, meni dajte radit cijeli dan i ja zadovoljan. Pozdrav.
  4. Poštovani, Molim vas da mi pomognete. Imam problem kao i svatko u republici Hrvatskoj. Naime ja i moja žena neko vrijeme živimo odvojeno. Bili smo u sretnom braku 6 godina i imamo sina koji ima 5.5 god. Kada smo se oženili,preselili smo se kod nje, jer moji žive u malom stanu. Ja sam digao kredit da nam mogu sredit malo stan koji su njezini prije iznajmljivali. Kada bi zaradio koji novac uložio bi u stan i uređenje oko kuće. Prije dvije godine smo zapali u dugove,te samo u jednu banku digli nenamjenski kredit (malo veći iznos),da pokrijemo dugove i stari kredit. Ja sam korisnik kredita,a ona mi je sudužnik (u banku su nam rekli da je to obiteljski kredit),te je moj kum kao jamac. Moj problem nastaje sada. Ja sam joj u vise navrata reka da bi išli na sporazumski raskid braka,te da ćemo podijelit kredit,jer smo ga digli da pokrijemo stari kredit s kojim smo sredili stan i radi njezinog prekomjernog peglanja kreditnih kartica. Njezin odgovor je da sam ga ja digao za svoje potrebe,pa da ga ja i otplatim,te da joj ne zaboravim uplaćivati alimentaciju. Mjesečno imam 1800 kn našeg kredita+1100 kn alimentacije, od plaće mi ostaje cca. 500kn do 700 kn (ovisi o mjesecu). Za sada radim od popodne honorarno par sati,što mjesečno dobijem 1200kuna. Za sada živim kod sestre, ja bi htio početi živjeti samostalno ali to nije moguće. Ona radi kod jednog privatnika i ima plaću od cca. 3200kn. Moj problem je da neman niti jedan račun od uređenja kuće,jer mi je mana da ih bacam u smeće. Tako da sada iman jedino ugovor o kreditu. Ja sam joj rekao da joj eto sve što sam joj uložio u njezinu kuću,samo da me pusti na miru. Moja jedina želja mi je bila da iman sretnu obitelj,ali jedino mi je od te sretne obitelji ostao sin. Nije lijepo kad vam sin dođe na vikend kod vas, pa ga izvede te vanka prošetat, on vas pita da mu kupite sok ili čokoladu, a vi nemate niti kune u džepu. Ja vas molim da mi pomognete, kako da ona dobije pola kredita,to jest da li mi treba koja potvrda od banke u kojoj smo digli kredit,ili bilo šta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija