Jump to content

nadija

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. sorry sada sam vidjela da ti nisam odgovorila na sva pitanja. Na razgovor ne moraju zvati sve kandidate. Do zakazivanja razgovora ti može proteći i 1-2 mj.( ovisno a može biti i dulje ).
  2. Naoboružaj se živcima jer će ti procedura trajati predugo.Još niti natječaj iz 5 mj. nije skroz završio tj. nismo počeli raditi. Procedura ti je otprilike ovakva: ministarstvo od silne dokumentacije koju si poslala sudovima ili do-u pošalje samo drugi primjerak životopisa, pa te sud ili do zovu na razgovor, nakon toga predsjednik suda ili drž.odvj. izrađuje mišljenje i prijedlog kandidata te ga šalje natrag ministarstvu u koje se sastaje komisija ( koja odlučuje samo o predloženim kandidatima) i predlaže ministru imenovanje pa nakon kojih 2-3mj. dobiješ rješenje o imenovanju.
  3. Kad sam zvala ministarstvo da se raspitam za Odo-Zagreb, rekli su mi da sva rješenja još nisu dostavljena pa sam upitala je li za ona rješenja koja već jesu dostavljena ( a to je bio početak osmog mjeseca) bila izjavljena koja žalba, službenica mi je rekla da nije. Što znači da je barem za Odo-Zg pitanje samo dostave a ne i rješavanje eventualnih žalbi po dostavi ( jer teško mi je povjerovati da bi se netko žalio u 9 ili 10 mjesecu).
  4. I ja sam zvala ministarstvo u vise navrata te mi je receno da sve dostave nisu bile uredne pa da zalbeni rok u biti jos tece. Trebali bismo sto cesce zvati ministarstvo jer to je jedini nacin da ih se stisne pa da brze rade.
  5. Ja bih na tvome mjestu izabrala ŽDO, ali to sve ovisi o tvojim afinitetima i što želiš raditi jednog dana.
  6. Ja ti nažalost o tome nemam informacija.Možeš probat al upravo to da se žališ ministrici koja je i potpisala prvostupanjsko rješenje teško da bi se odlučila za poništaj, tako da će ti najvjerojatnije sve završit na Upravnom sudu, a s obzirom da Zakon o vježbenicima u pravosudnim tijelima ne obvezuje nikoga da prime najboljeg kandidata po nekakvim objektivnim kriterijima niti postoji kakav podzakonski propis Upravni sud teško da će bilo što napraviti jedino ako si imao možda nekave teške proceduralne pogreške u natječaju kao npr. da ti nisu dostavili poziv, ili pogreške u računanju rokova ili da te nisu pozvali da otkloniš nedostatke u dokumentaciji i slično.Ali ako se odlučiš ići na Upravni sud svakako kao tuženika u tužbi odredi Ministarstvo pravosuđa da ti se ne bi desio promašaj pasivne legitimacije.
  7. Nisam ništa postigla jer žalbu ne namjeravam ulagati jer iskreno s tim ljudima mi se i ne radi.Ako želiš zatražit spis prvo nazovi na broj 01/3710702 pa će ti ga u roku od 24 sata Ministarstvo pripremiti za razgledavanje. kad sam rekla da je natječaj bio namješten nemoj mislit da fantaziram; jer sam saznala da je jedino!!! kandidat koji je bio primljen dobio 24 sata prije zakazanog razgovora osobno telefonski poziv od državnog odvjetnika, dok ostali kandidati nisu i iz spisa ( iz radne knjižice) sam saznala da ima veoma utjecajnog starog. Ja ti svakako savjetujem da pregledaš spis pa onda odlučiš o daljnjim koracima.
  8. ja bih ti svakako savjetovala da zatražiš i pregledaš spis u Ministarstvu pravosuđa.I meni se desilo da sam kao najači kandidat za vježbenika ODO-a izgurana od slabijeg kandidata.Sad se pitate sigurno kako;tako što nas je Općinski državni odvjetnik pitao za ocjene i prosjek, a potom utvrdio najačeg i najslabije kandidate te osobu koja ima vezu predložio uz dva najslabija kandidata a Ministarstvo uvijek bira između predloženih kandidata.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija