Jump to content

LAB123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U redu, sad mi je sve jasno. A na ovo moje pitanje o ponasanju policajca vjerojatno necu nikad saznati odgovor. Uostalom nije ni vazno... Mozda je on jos pod dojmom tog starog zakona, a mozda je i ovo sto ste vi napisali! A vama hvala na strpljenju!
  2. Hvala lijepo na odgovoru, a opaska vam je na mjestu . Jos uvijek mi je nejasan postupak službenika, čemu davanje krivih informacija. Čak mi je dao nadu da će me "kačit" taj međuzakon o kojem sam čitao na forumu kad platiš i onda si kao miran što se tiče zabrane upravljanja bez obzira sto zakon kaze drugo. A nista, prigovor onda...
  3. Počinio sam prekršaj vožnjom pod utjecajem alkohola u koncentraciji 0.87 promila, umanjeno = 0.77 promila. Izdat mi je obrazac obavezan prekršajni nalog u kojem se navodi prekršaj te novčana kazna od 1.000 + 110 kn u kojem stoji i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom kategorije "B" u trajanju od 6 mj. Te preventivna mjera oduzimanja vozačke dozvole u trajanju 72h. (drugi obrazac) Prilikom primanja prekršajnog naloga kojeg nisam još bio pročitao pitao sam policijskog službenika na koliko će mi biti oduzeta vozačka na što mi je on odgovorio: "Vozačka ti je sad oduzeta na 3 dana, a ako platiš neće ti biti oduzeta na duže". Placanje kazne ne namjeravam izbjegavati jer sam svjestan pogreške, te mislim da je kazna opravdana. Medjutim brine me zabrana upravljanja motornim vozilom. - Jeli mi policajac govorio istinu da cu ju izbjeci placanjem, te dali placanjem gubim pravo prigovora u slucaju da mi zastitna mjera bude ipak izrecena. Odnosno pravo prigovora na dužinu te mjere. Razlog je izricito zdravstvene prirode. Kronicni sam bolesnik te bi mi zabrana voznje narusila ionako naruseno zdravstveno stanje jer sam od bolnice udaljen oko pola sata voznje autom. - znam da sam o tom trebao ranije razmisljati. Dotada u 7 god. voznje nisam nikad pocinio nikakav prekrsaj, te sam bio alkotestiran desetak puta, i dotada nikad nisam imao alkohola u krvi. Nedavno sam zavrsio studij i trenutno sam nezaposlen. Unaprijed hvala na Vašem odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija