Jump to content

tolaga

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na kraju sam dobila svega sedam dana godišnjem i nakon toga telefonski poziv iz firme da nakon toga dođem raditi. Kako nemam kuda sa djetetom javila sam u firmu da mi pišu mirovanje radnog odnosa. Ovih dana mi treba doći rješenje. Molim Vas da mi se odgovori na sljedeće:1.Dali mogu tražiti da mi se isplati naknada za neiskorišteni godišnji odmor. 2.Ako ovo prvo nije moguće dali mogu prekinuti mirovanje radnog odnosa u 6. mjesecu, iskoristiti stari godišnji, onda ga moram dobiti jer je krajnji rok i nakon toga ponovno otići na mirovanje radnog odnosa. Samo želim da na bilo koji naćin dobijem ono na što imim pravo. Hvala.
  2. Odgovor iz firme još nisam dobila a za 5 dana mi rodiljni ističe. Zvala sam danas firmu i rečeno mi je da mi nebudu odgovorili na molbu jer u njoj tražim g.o. i da mi nisu obavezni ništa dati napismeno. Dajte ljudi nemojte me više ignorirati, stvarno mi je hitno potrebna pomoć. I molim da mi netko protumači članak 70 zakona o radu. Hvala.
  3. Još jednom molim da mi se odgovori. Svaki savjet je dobrodošao.
  4. Ponovno Vas molim za savjet.Pozurnicu sam poslala poslodavcu prije 15 dana i do danas nisam dobila nikakav odgovor iz firme.Zaista ne znam sta više da napravim. Porodiljni mi ističe za 10 dana a odgovor iz firme na moju molbu za mirovanjem radnog odnosa do djetetovog trećeg rođendana nisam dobila. Znam da piše u zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama da mi to moraju odobriti, ali šta se radi ako me poslodavac ignorira.Dali mi mogu uskratiti godišnji? Dali mogu ne odgovoriti na moju molbu? Pada mi na pamet da otvorim bolovanje po isteku porodiljnog i vućem ga do šestog mjeseca, pa na stari god. Onda bi ga morala dobiti, pa iza toga na neplaćeni. Dali da nazovem firmu i pitam šta je sa mojom molbom? Iskreno,već me kako vrijeme odmiće polako hvata panika.Dijete mi nema tko ćuvati osim mene, u jaslicama mjesto nismo dobili i to je jedan od razloga zašto želim ostati još neko vrijeme sa svojim maleckim kod kuće. Svaki savjet je dobro došao. Unaprijed puno hvala!
  5. Sindikalnom povjereniku u mojoj firmi sam se obratila isti dan nakon razgovora sa dotičnom gospođom iz kadrovske. Nakon što sam mu iznjela moj problem rekao mi je da me ne može zastupati jer mi nema od kuda naplatiti svoje usluge pošto sam na porodiljnom, plaću dobivam od HZZO a ne od poslodavca. Uputio me na glavnog direktora firme za kojeg je rekao da će me kao njihovu djelatnicu sigurno saslušati. Kontaktirala sam njegovu tajnicu ali ona mi je rekla da direktor ne prima stranke tako da sam opet naišla na zatvorena vrata. Uglavnom, poslušala sam Vaš savjet iz prvoga posta i sada čekam odgovor iz moje firme nadajući se naravno pozitivnom ishodu.
  6. Puno hvala na Vašem odgovoru. Gospođa iz kadrovske mi je rekla da godišnji koriste samo one žene koje se vraćaju nakon porodiljnog raditi i da nije njihova praksa da se koristi godišnji prije mirovanja radnog odnosa. Da ja svoj mogu iskoristiti po zakonu do 30.06. a pošto ću u to vrijeme već biti na neplaćenom, da će mi propasti. I da poslodavac odlućuje o vremenu kada ću ga koristiti. Još je dodala da su joj tako rekli pravnici u firmi. I da zbog toga moja molba ne valja jer sam u njoj navela datum sa kojim želim na GO iz 2011, i razmjerni dio GO iz 2012. Ako će i dalje raditi mi probleme molim Vas da mi napišete šta mi je činiti, jer se radi o dosta velikoj i jakoj firmi sa jakom pravnom službom. unaprijed puno hvala.
  7. Poštovani, Molim Vas da mi pomognete riješiti moj problem. Na rodiljnom dopustu sam do 20.4. ove godine, nakon čega sam mislila koristiti mirovanje radnog odnosa do treće godine djetetova života. Zvala sam kadrovsku službu u mojoj firmi kako bih ih prvo usmeno obavijestila o tome i tražila svoj godišnji iz 2011. godine koji sam mislila koristiti prije neplaćenog dopusta. Gospođa u kadrovskoj mi je rekla da ne može i jedno i drugo i tko sam ja da zahtjevam svoj godišnji da oni odlučuju o tome da li ću ići ako koristim neplaćeno da godišnjeg odmora nema. Ja sam ipak pismenim putem obavijestila poslodavca o korištenju godišnjeg i neplačenog, nakon čega su me telefonski kontaktirali iz firme i rekli da napišem drugu molbu u kojoj ne zahtjevam godišnji jer ga neću i dobiti. Da li mi je poslodavac dužan odgovoriti pismeno na moju molbu i da li mi može uskratiti pravo na godišnji odmor i ako se to desi, da li imam pravo tražiti od mjega isplatu neiskoripštenog godišnjeg odmora? Oprostite na dugačkom postu, ali zaista ne znam kome bih se više obratila za pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija