Jump to content

MirkoZg

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zanima me kakva prava na Zavodu za socijalnu skrb ima umirovljenica sa malom mirovinom (300 EUR), bez nekretnine u vlasništvu ( osoba je trenutno u najmu koji joj je otkazan). Ima li pravo tražiti nekakav smještaj ili pomoć u plaćanju? Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Radnici u mojoj tvrtki su osigurani 24 sata, te u slucaju oruzanog prepada na radnom mjestu, svi do sada su izvukli neku odštetu, neki veću, neki manju, a naravno cilj je što veću. Rizik od pljacke na takvom radnom mjestu je jako velik. Jedino me buni ta procedura, jer nikad do sada nisam imao nikakav doticaj sa suđenjima i odvjetnicima.
  3. Poštovani, na radnom mjestu dogodio mi se oružani prepad (razbojništvo). Nemam fizičkih ozljeda, samo psihičkih. Tvrtka je u državnom vlasništvu, ugovor je na neodređeno, trenutno sam na bolovanju. Osiguran sam preko tvrtke, čuo sam da u tim slučajevima tvrtka ne daje odštetu, osim ako sam ne predaš zahtjev Croatia osiguranju. Obrasci za bolovanje s liječničkim nalazima su ispunjeni i predani HZZO-u. Osoba iz tvrtke mi je dala kontakt odvjetnika za takve slučajeve, međutim taj kontakt je dobila od osobe iz sindikata. Brine me da li su u pitanju još nečiji interesi. Ako predam zahtjev za odštetu osiguranju, imam li pravo tužiti tvrtku poslije toga? Možete li mi dati savjet u vezi procedure oko odštete? Unaprijed hvala.
  4. Pozdrav! Mene također muči isti problem, radim u firmi nesto manje od mjesec dana (ugovor je na 3 mjeseca određeno, probni rad), a sada sam prihvatio ponudu u drugoj firmi. Zanima me moram li odraditi ikakav otkazni rok, jer vec slijedeci tjedan moram poceti raditi u novoj firmi? Sefu jos nisam rekao da dajem otkaz! Molim strucni odgovor!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija