Jump to content

Pericaa

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Živim u trokatnici koja ima 3 vlasnika. Kuća je uvućena od ceste kojih 10 metara, u prizemlju je lokal koji jedan od vlasnika namjerava iznajmiti. NA cijeloj parceli nije napravljeno etažiranje jer nikad nisu mogli doći svi nasljednici koji žive u inozemstvu itd itd tako da je cijela okućnica zajednička i nigdje ne piše točno koji dio je čiji. Uglavnom, ispred ulaza u kući je taj vlasnik lokala imao tendu, dakle samo tendu, otvorenu sa svih strana, samo natkrivenu, ništa više kroz koju se moglo nesmetano prolaziti te se ta tenda nalazila točno ispred ulaza u kući a ne ispred njegovog lokala, ali pošto je bila otvorena, nije nikom smetala. Sad se on sjetio i iznajmio lokal, zajedno sa tim zajedničkim prostorom ispred ulaza u kuću, te je skinuo tu tendu te radi zatvorenu terasu udaljenu od ulaza u kuću možda metar i pol, a također, ne ispred svog lokala nego bočno kako je stajala i nekad tenda. Smatram da će sa tim "motažnim" objektom pošto je to ipak objekt a ne otvoreni prostor otežati ulaz u kuću, zakloniti ga potpuno te on neće biti uopće vidljiv sa ceste te na kraju iznajmiti to zajedničko zemljište pošto je ono na kraju moje koliko je i njegovo te uzimati lovu od najma. Problem je u tome što on najviše koći etažiranje te ja ne želim ni na koji nažin da mi to stave pred kuću jer jednstavno neće biti dovoljno mjesta za prolaz i mislim da to stvarno nije u redu jer nikog nije ništa pitao već samo započeo radove. On me uvjerava da je to samo montažno, ali znam da kad to jednom stavi, neće to nikav više maknuti. Šta napraviti? Ako zovem građevinsku, hoće li doći? _ukoliko bi se ikad napravilo etažiranje, ne želim ni u kojem slučaju blokiran ulaz u kuću nego eventualno, ako se svi slože da mu se omogući izgradnja terase iskljčivo ispred njegovog lokala. Hvala.
  2. Razumijem vaš odgovor vezano za određivanje krivnje. Ja se jednostavno ne osjećam krivim jer smatram da sam učinio sve što je bilo u mogućnosti sa moje strane sa spriješim sudar, usporio sam i potpuno se približio rizolu. Ne vidim šta sam još mogao napraviti da spriječim sudar osim toga, s obzirom da drugi sudionik vozi sredinom ceste.
  3. Pozdrav, nedavno sam imao sudar gdje je manje stredao lijevi retrovizor na mom vozilu a do oštećenja je došlo uslijed mimoilaženja sa vozilom iz suprotnog smjera ( veći kombi ) na relativno uskoj cesti gdje se mogu normalno mimoići dva sona vozila, ali kombi i teretno samo uz dozu pažnje. Ja sam vozio stranom ulice gdje su na pješačkom trotoaru postavljeni stupići koji sprječavaju parkiranje vozila na rizol a vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera je vozilo suprotnim smjerom te se sa njegove strane uz cestu nalaze parkirani automobili zaustavljeni na iscrtanim parkirnim mjestima. Do sudara je došlo na mjestu pokraj parkiranih vozila sa njegove strane te je on po meni definitivno ušao u moju prometnu traku jer ja nisam imao kuda više pomaknuti više desno uz rub jer je strmi rizol i stupići. Nedavno sam dobio uplatnicu u visini 800 kn jer kao policajac na uvižaju nije mogao utvrditi tko je ušao u čiju traku. Napominjem, da ne postoji nikakav znak koji bi regulirao prednost prolaska, ali meni je logično da onaj tko ima mogućnost zaustaviti se na širem dijelu kolnika mora propustiti vozilo koje fizički nema kuda pomaknuti se više u stranu. Jel se isplati pokušati sa žalbom jer stvarno imam malo dijete i ženu na porodiljnom i tih 800 kn puno znači. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija