Jump to content

kvrle

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle, iskreno vas molim za pomoć pošto trebam napisati žalbu u poprilično kratkom roku. Situacija sljedeća. Lani sam prvi put dobila poziv na sud za slučaj star 10 godina u kojem je očito moj bivši muž nepropisno parkirao automobil kojeg je pauk skupio. on je platio pauka jer ne bi drugačije ni mogao dobiti auto, ali očito nije nikad plaćena ta kazna od dodatnih 150kn. Ja nisam ni vozač, no eto, automobil u to doba je bio registriran na mene. postoji dokumentacija da je po automobil došao gospodin koji je tada za njega radio i sad je tu potpis tko je preuzeo auto i sve oko toga. Dakle, dosta je evidentno da se ne radi o meni osobno. Kažem, prvi put poziv za to dobivam lani, nisam ni znala, logično, dotad da slučaj i postoji. Uglavnom, nedavno sam imala drugi susret na sudu gdje od mene potražuju plaćanje kazne + kamate za razdoblje od 11 godina. Kako mogu potraživati kamate za razdoblje u kojem nisu ni poslali ikakav poziv za sud ili kaznu. kažem, lani sam prvi put to dobila. što preporučate i na što da se osvrnem u pisanju žalbe. Unaprijed hvala i lijep pozdrav.
  2. Možete li mi reći koja je procedura, odnosno što bih okvirno trebao uraditi sada? Trebam tužiti oca koji onda neće imati sredstva pa će mi plaćati centar za ss ili kako? Puno hvala.
  3. Ispričavam se u startu ako odgovor baš za ovo već postoji, nisam uspio pronaći. Imam 22 godine i redovni sam student. Moji su se formalno razveli kada mi je bilo 19. Ja i maloljetna sestra živimo sa majkom. Pošto je otac nezaposlen, dobivamo naknadu od centra za socijalnu skrb, mislim da se radi o nekakvih cca 600kn. Ono što me zanima je imam li ja pravo na alimentaciju s obzirom da se školujem unatoč činjenici da sam punoljetan? Nalazim oprečne informacije o ovome. Sud me ne spominje nigdje u presudi, samo su donijeli odluku da je otac dužan plaćati alimentaciju za sestru. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija