Jump to content

crni_45

Korisnik
  • Broj objava

    37
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je crni_45 objavio

  1. prije 3 sati , dado_01 je napisao:

    Jutros sam bio u Tvrtkovoj i dobio sam isti odgovor od pravnice.

    Nakon novih podataka o kretanju plaća u svibnju i inflacije u lipnju, analitičar Željko Šemper revidirao je svoju procjenu o usklađivanju mirovina. Nakon početnih 8,53 posto, s novim podacima stopa usklađivanja bi trebala biti 8,28 posto. No, konačna stopa usklađivanja, po svemu sudeći rekordna, bit će poznata krajem kolovoza, kad stignu podaci o plaćama u lipnju, a HZMO donese konačnu odluku.

  2. Iako je s 1. srpnjem na snagu stupila izmjena Zakona o smanjenju mirovina po posebnim propisima, nešto više od 96.000 umirovljenika na djelomični povrat moći će računati tek u kolovozu. Naime, tad će biti isplaćene mirovine za srpanj, koje su prve na koje se povrat od pet posto odnosi. Drugi dio povrata od pet posto umirovljenici mogu očekivati nakon Nove godine.

     

  3. prije 10 minuta, ecwashere je napisao:

    1.srpnja se isplaćuje mirovina za lipanj 2023.

    1.kolovoza se isplaćuje mirovina za srpanj 2023. uvećana za 5%

    1.rujna se isplaćuje mirovina za kolovoz 2023. reindeksirana za određeni postotak (predviđeno preko 8%) sa zaostatkom za srpanj.

    Baza uvećanja je u oba slučaja mirovina isplaćena za lipanj.

    Što tu nije jasno? Pa imali smo isti slučaj prije par godina kada su nam vratili 10% od Milanovićeve vlade, a redovno usklađivanje ide od uvijek dva puta godišnje.

    👍

  4. prije 15 minuta, redov2 je napisao:

    Da li se povrat mirovine 5% od 1.7.23   odnosi na povecanje mirovine neovisne za koji mjesec je mirovina pa je povecanje vec sada od 8.7.23 pa nadalje ili se odnosi na povecanje mirovine za 7 mjesec pa je  povecanje od 8.8.23 pa nadalje?

    Jer nigdje nisam procitao da je povrat ZA srpanjsku mirovinu  nego svugdje pise povrat  OD 1.srpnja 

    Kuzite sta pitam...Pozdrav

    Teško je za skužit pokušavam al mi ne ide

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija