Jump to content

hasko

Korisnik
 • Broj objava

  1284
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

hasko je zadnji put osvojio dan srpanj 12 2017

hasko objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O hasko

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4424 pregleda profila
 1. hasko

  poništena presuda

  Ok, vraćeno općinskom sudu i istoj sutkinji 6. studenog 2019. . Do sada nije poduzeta nikakva radnja, osim slanja nekakvih troškovnika (ne znam komu). Podsjećam, radi se o KD, TTO, počinjenom prije 4 godine. Mislim da ovo probija sve razumne rokove.
 2. Da. Ostalo vam ovisi o prihodu OPG-a ili uvjeta natječaja.
 3. Mislim da nije oslobođena, jer naknada za pomoć i njegu u kući nije isto što i korisnik socijalne skrbi.
 4. Ukinuta presuda 1. stupanjskog suda zbog bitnih povreda ZKP-a. Značili li to vraćanje predmeta na 1. stupanjski sud ili .... ?
 5. Može li osoba koja je darovala nekretninu prije više od 10 godina, nekom izjavom isključiti ostale nužne nasljednike zbog nebrige prema njoj, a ta osoba je roditelj? Jer, ako sam dobro shvatio, sva djeca su dužna brinuti se o roditelju, iako je roditelj nekretninu darovao samo jednom djetetu.
 6. Koji je rok za pismenu dostavu presude oštećeniku u kaznenom postupku ? Presuda je osuđujuća (TTO) i donesena 6. lipnja o.g. . Čak ni na stranici e-predmet ne vidim ništa, osim da je ročište toga dana održano.
 7. Da li ste HRVI ? Ako jeste imate popust na osiguranju vozila.
 8. Tako je. Susjed je ušao na njegovo i počinio kazneno djelo krađe (vjerojatno teške krađe) i sad se ismijava s njim. Dakle, susjed bi i samim priznanjem da je ukrao, prišio sebi još jedno kazneno djelo. Možda završi po onoj : neka meni crkne krava, ali susjedu dvije.
 9. Tanak argument. Još manje dokaz. Ili zaista mislite da će liječnici iz povjerenstava skakati sami sebi u stomak zbog izjave osvetljive bivše supruge ?
 10. A, znate li vi zasigurno da je bio bolestan prije rata. Ipak je prošlo skoro 30 godina. I imate li kakav dokaz da je podmićivao. To nisu bezazlene optužbe. Oprezno s tim.
 11. hasko

  novi ugovor

  Može li se to napraviti tako da se napravi samo nekakva dopuna ili novi ugovor koji neće pobijati stari, a imao bi pravnu snagu nakon smrti uzdržavanoga (darivatelja). Naime, na nekretnini postoji zabilježba banke zbog hipotekarnog kredita.
 12. Može li se napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju s osobom koja je već darovnim ugovorom darovala nekretninu. Ugovor bi bio između istih osoba. I da li se u tom slučaju mijenjaju pravni učinci sklapanjem novog ugovora ?
 13. Da li su obveze prema ovršitelju podmirene ?
 14. Niste bili posve jasni u početku otvaranja teme. Zbog puno stvari se može zaraditi prekršajna prijava, čak i ako imate dozvolu i oružje. Tada policija oduzima privremeno, osim ako je samo oružje ilegalno, odnosno nepoznatog porijekla , prepravljano, itd... Npr. zračnu pušku cal. 5,5 mm vrlo lako prepravite u malokalibarsku pušku. To naravno nikako nije dopušteno.
×
×
 • Napravi novi...