Jump to content

hasko

Korisnik
 • Broj objava

  1283
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

hasko je zadnji put osvojio dan srpanj 12 2017

hasko objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O hasko

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4369 pregleda profila
 1. Da. Ostalo vam ovisi o prihodu OPG-a ili uvjeta natječaja.
 2. Mislim da nije oslobođena, jer naknada za pomoć i njegu u kući nije isto što i korisnik socijalne skrbi.
 3. Ukinuta presuda 1. stupanjskog suda zbog bitnih povreda ZKP-a. Značili li to vraćanje predmeta na 1. stupanjski sud ili .... ?
 4. Može li osoba koja je darovala nekretninu prije više od 10 godina, nekom izjavom isključiti ostale nužne nasljednike zbog nebrige prema njoj, a ta osoba je roditelj? Jer, ako sam dobro shvatio, sva djeca su dužna brinuti se o roditelju, iako je roditelj nekretninu darovao samo jednom djetetu.
 5. Koji je rok za pismenu dostavu presude oštećeniku u kaznenom postupku ? Presuda je osuđujuća (TTO) i donesena 6. lipnja o.g. . Čak ni na stranici e-predmet ne vidim ništa, osim da je ročište toga dana održano.
 6. Da li ste HRVI ? Ako jeste imate popust na osiguranju vozila.
 7. Tako je. Susjed je ušao na njegovo i počinio kazneno djelo krađe (vjerojatno teške krađe) i sad se ismijava s njim. Dakle, susjed bi i samim priznanjem da je ukrao, prišio sebi još jedno kazneno djelo. Možda završi po onoj : neka meni crkne krava, ali susjedu dvije.
 8. Tanak argument. Još manje dokaz. Ili zaista mislite da će liječnici iz povjerenstava skakati sami sebi u stomak zbog izjave osvetljive bivše supruge ?
 9. A, znate li vi zasigurno da je bio bolestan prije rata. Ipak je prošlo skoro 30 godina. I imate li kakav dokaz da je podmićivao. To nisu bezazlene optužbe. Oprezno s tim.
 10. hasko

  novi ugovor

  Može li se to napraviti tako da se napravi samo nekakva dopuna ili novi ugovor koji neće pobijati stari, a imao bi pravnu snagu nakon smrti uzdržavanoga (darivatelja). Naime, na nekretnini postoji zabilježba banke zbog hipotekarnog kredita.
 11. Može li se napraviti ugovor o doživotnom uzdržavanju s osobom koja je već darovnim ugovorom darovala nekretninu. Ugovor bi bio između istih osoba. I da li se u tom slučaju mijenjaju pravni učinci sklapanjem novog ugovora ?
 12. Da li su obveze prema ovršitelju podmirene ?
 13. Niste bili posve jasni u početku otvaranja teme. Zbog puno stvari se može zaraditi prekršajna prijava, čak i ako imate dozvolu i oružje. Tada policija oduzima privremeno, osim ako je samo oružje ilegalno, odnosno nepoznatog porijekla , prepravljano, itd... Npr. zračnu pušku cal. 5,5 mm vrlo lako prepravite u malokalibarsku pušku. To naravno nikako nije dopušteno.
 14. Ilegalno oružje je nešto posve drugo od legalnog oružja. Prekršajno možete biti prijavljeni ako vam je npr. istekla dozvola za držanje (i nošenje) oružja, a dozvolu niste produžili. Naravno da i ovisi o kakvom je oružju riječ.
×
×
 • Napravi novi...