Jump to content

jhrdan

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, te dali mi možete ikako objasniti na koji način se računa taj razmjerni dio ?! Ukoliko ja dam Izvanredni otkaz ugovora o radu, kakva su onda pravila igre oko starog i novog razmjernog GO-a ?
  2. Poštovani, zanima me dali poslodavac može napraviti raspodjelu radnog mjesta bez ikakve pisane odluke, te ukoliko donese istu, dali sam se dužan odnositi prema njoj iako mi je taj opis rada u taotalnoj suprotnosti sa onime iz Ugovora o radu ? Naime, zbog pada prometa na mojem odjelu, postavlja me na radno mjesto koje je u totalnoj suprotnosti onome u Ugovoru o radu (ugovor na neodređeno). Ili mi pak mora ponuditi izmjenu Ugovora, te ukoliko ne pristanem na izmjenu, kakva prava imam, odnosno dali mi može dati Izvanredni otkaz. Naime, prihvatio sam i dodatne poslove uz posao iz Ugovora o radu, ali došlo je to jedne određene granice gdje neke stvari nemaju više veze sa zdravim mozgom. Nadalje, ukoliko sam podnesem Izvanredni otkaz ugovora, dali imam pravo na korištenje ili naknadu neiskorištenog starog godišnjeg iz 2013., te dali također u tom slučaju polažem kakva prava na razmjerni dio godišnjeg za 2014. godinu ? Molim Vas za što hitniji odgovor, jer situacija na poslu mi više nema veze sa zdravom pameti. Hvala unaprijed
  3. S obzirom da mislim preći u drugu firmu, zanima me dali u staroj imam pravo na korištenje novog godišnjeg odmora, iako nisam još iskoristio do kraja ni stari od 2013. Hvala unaprijed.
  4. Poštovani, ukoliko dođe do sklapanja Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, između mog oca kao vlasnika nekretnina, i mene kao uzdržavatelja, zanima me par stvari : 1. Dali se može upis nekretnina izvršiti odmah nakon sklapanja Ugovora, te dali je potrebno plaćati ikakvi porez na isto, s obzirom da sam ja prvi nasljedni red ? 2. Dali se može istim Ugovor sastaviti i nekakva klauzula o doživotnom uživanju nad nekretninama, moga oca kao prijašnjeg vlasnika nekretnina i darovatelja istih, te moje majke kao njegovog bračnog druga, bez obzira što sam ja novi vlasnik nekretnina ? 3. Ukoliko bi, ne daj Bože, došlo do ikakvog prekida braka između mene i moje supruge, kakva prava ima moja supruga na iste nekretnine, s obzirom da sam ja te nekretnine nasljedio, odnosno, dobio Ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju, prilikom već sklopljenog braka ? 4. Kakva prava ima moja sestra na iste nekretnine prilikom smrti moga oca, odnosno, dali se može i nju uključiti unutar istog Ugovora o dosmrtnom uzdržavanju, sa nekom klauzulom u Ugovoru da i ona dobije nekakav nužni dio, iako je ona usmeno rekla da joj ne treba ništa, te dali se može onda u tom slučaju što ostaviti njenoj kćeri, odnosno, mojoj nećakinji ? Unaprijed zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći i odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija