Jump to content

anamaric

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani pravnici, Imam tri pitanja... Želim povećati postojeći balkon (i zatvoriti ga) s cca. 3 m2 na cca 9m2. kako bi se dobila soba za dijete. Balkon je s dvorišne strane, suglasnost stanara nije upitna, lokacija je između Kvatrića i Maksimira (Zg). 1. Jasno mi je da se takva dogradnja nikad neće moći upisati u Z.K. ali zanima me je li moguće izvući bilo kakav dokument kako bi ta dogradnja ne bi bila srušena (tj. može se voditi bilo kako npr.staklenik i sl. ,svejedno)? 2. Koliko je realno (i u praksi koliko često) rušenje takve dogradnje, s obzirom da vidim da su ljudi po okolnim dvorištima radili puno veće zahvate? 3. Kojim aktima je regulirana ova problematika? Hvala!
  2. Nije možda dobro bilo objašnjeno, nas 6 kupilo je stanove u zgradi svi s čistim z.k. izvatkom. Nakon 9 godina slučajno je otkriveno da na zgradi postoji hipoteka u korist jedne banke za koju nitko nije znao na 104/450, a koja je upisana cca. 5 mjeseci kasnije od svih nas. Banka je prvi put prema nama reagirala dopisom nakon 12 godina. Potom je podnijela prijedlog za ovrhu na koji je sud donio riješenje o ovrsi. Uvažena nam je žalba, vraćeno na ponovno postupanje na prvostupanjski. Banka ponovno podnosi prijedlog za ovrhu, ovaj put na umanjeni iznos i sada na 4 od nas 6 stanara, bez ikakvog objašnjenja, a sud ponovno donosi rješenje o ovrsi. Naravno, radi se o Krku i nadaleko poznatim mućkama tamošnjih sudaca.
  3. Pa pravnici, zar baš nitko, stvarno mi je potreban savjet?
  4. Pa zar nitko???? Bitno mi je to znati zbog moguće zastare.
  5. Poštovani stručnjaci, molim za mišljenje. Situacija je slijedeća, prije 4 godine prvostupanjski sud je donio riješenje o ovrsi na nekretnini u odnosu 6 suvlasnika-ovršenika na određeni iznos. Suvlasnici su uložili žalbu i zahtjev za odgodu. Sud je odredio odgodu , a drugostupanjski ukinuo oba riješenja (o ovrsi i odgodi), umanjio traženi iznos te naložio prvostupanjskom da ponovno postupa po predmetu. U svom novom podnesku ovrhovoditelj sada traži ovrhu na navedeni niži iznos i povlači zahtjev za ovrhu u odnosu neke od ovršenika iz prvobitnog podenska.Temeljem tog podneska ovrhovoditelja prvostupanjski sud ponovno donosi rješenje o ovrsi,sada na niži iznos i pod novim brojem (ovr). Mene zanima da li se ovaj drugi podnesak,s obzirom na izmjene u odnosu na prvi,tretira kao novi prijedlog za ovrhu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija