Jump to content

tinkytina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Roditelji bi željeli da uđem u suvlasništvo kuće u kojoj živim s njima, dakle postanem vlasnik jedne polovice, a oni druge. Mislili su to učiniti ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju, kako bi se mogla upisati kao vlasnik odmah, pa me zanima trebam li na to, s obzirom da se radi o prvoj nekretnini koju bi posjedovala, platiti porez? I može li moj brat poslije smrti roditelja potraživati dio iz tog dijela koji je meni dat dosmrtnim ugovorom?
  2. Poštovani, trenutno se nalazim u nezavidnoj poziciji kao i mnoge druge radnice u Magmi d.d. da mi završava bolovanje koje sam koristila i trebala bih predati papire za dalje ili dobiti otkaz i ići na burzu s obzirom da Magma kao takva više postoji, niti u njoj itko radi. Problem je što ne znam kako stupiti u kontakt s upravom, na telefon se nitko ne javlja a u više navrata su me dočekala zaključana vrata uprave. Ne mogu do potvrde o radu niti radne knjižice, pa me zanima kome se mogu obratiti po tom pitanju. U novinama je bio napis da šef kadrovske radi jedan dan u tjednu, kako je moguće saznati koji je to dan,ako je to uopće istina, osim svakodnevnih uzaludnih odlazaka u upravu?
  3. Poštovani, roditelji i ja imamo veliki problem s mojim bratom koji ne podmiruje svoje troškove te smo mu uz njegov pristanak kupili stan i on se tamo preselio. Međutim, novce sam dala ja kao sestra, da bi kuća u kojoj sad živim s roditeljima ostala isključivo meni. Problem je u tome, što roditelji inzistiraju da stan glasi na mamu, kako ga brat ne bi mogao prodati, i sad je problem rješenja nasljedstva kuće. Naime, otac se boji ukoliko sklopi ugovor o doživotnom uzdržavanju sa mnom, neće ga moći raskinuti bez suda ukoliko to iz nekog razloga poželi, pa me zanima je li moguće napraviti takav ugovor, u kojem bi on kao davatelj kuće mogao samostalno ili sporazumno sa mnom raskinuti ugovor bez suda... A drugo, bi li bilo bolje rješenje nekako napraviti oporuku, u kojoj bi brat umjesto nužnog dijela u kući dobio u vlasništvo taj stan u kojem živi. Molim savjet jer smo u situaciji kad se stvarno ne možemo dogovoriti što dalje. I još jedno pitanje... računi u stanu glase na brata kao korisnika stana, ali dugovi koje brat napravi na stan dok su roditelji živi i u vlasništvu stana, hoću li i ja morati podmirivati nakon njihove smrti ili će to isključivo morati brat iz svog dijela vlasništva. unaprijed hvala.
  4. Poštovani, zanima me samo, ukoliko je netko upoznat s tim, je li moguće nakon otkaza i završetka na burzi i dalje nastaviti primati dječji doplatak? Inače primamo doplatak na temelju rješenja za dijete s težim oštećenjem zdravlja u iznosu 830kn. Samo me zanima prestaje li to pravo s gubitkom posla s obzirom da dijete bez obzira na otkaz i dalje ima oštećenje zdravlja. Unaprijed hvala.
  5. Poštovani, već nekoliko godina koristim dopust za skrb djeteta s težim oštećenjem zdravlja. Međutim iako mi to pravo i dalje traje, postoje naznake da će poduzeće u kojem sam radila kad sam otišla na bolovanje ići u stečaj. Zanima kada prestaje moje pravo na to bolovanje, samim pokretanjem stečaja ili kasnije. Nisam uopće upoznata s time što mi je činiti ukoliko do stečaja dođe pa mi je svaki savijet ili bar naputak gdje se obratiti, više nego dobrodošao. Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija