Jump to content

johnny009

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Drugi vlasnik,porez na promet nekretnina. Stvar je što su u vlasničkom listu skupa garaža, balkon i terasa. Nije natkrivena,znači 0,2 koeficijent,a vidio sam da je za parkirna mjesta 0,25. Pošto je takva situacija s vlasničkim listom, da li bi trebao zatražiti da porezna iziđe na uviđaj i mjerenje?
  2. Pošto nitko nema odgovora, znate li samo da li je temelj za izračun viška onako jednostavno: 41+11+19=71m2. I onda imam 21m2 viška.Ili se uzimaju u obzir i koeficijenti (parking mjesto 0,25 i balkon i terasa 0,5)?
  3. Kupio sam stan od 41m2, s terasom od 11m2 i 2 parkirna mjesta od 19m2. Znam da preko 50m2 i da na parkirno mjesto plaćam porez.Zanima me koji je temelj izračuna poreza? Recimo da sam kad se sve uzme u obzir platio po kvadratu 1.500m2.Hvala i pozdrav!
  4. Podižem tužbu za odštetu solidarno protiv Hrvatskih i Županijskih cesta jer u direktnim zahtjevima za štetu jedni okrivljuju druge.Imao sam prometnu uslijed odrona,imam zapisnik policije,izvid štete,račune itd.Ukratko,sve imam na svojoj strani jer je odron stvarno tu bio,policajci su čistili odrone (što nije njihov zadatak)ali ima famozno ALI.Bio je mrak,sklizak kolnik,ja sam išao 50-60 km/h.Kolika je vjerojatnost da mi se odbije tužba pod famoznim:"Nije prilagodio vožnje uvjetima na cesti!" Također,ukoliko po potrebi bude potrebno vještačenje i npr.ja izgubim spor koliko maksimalno mogu očekivati sudskih troškova.Dižem građansku tužbu na općinskom sudu.Znam da mogu očekivati zavlačenje,nedolaske itd.Hvala i pozdrav! P.S.Za moderatore:otvorio sam istu temu na dijelu za prekršajno i prometno pravo.Slobodno maknite sa dijela gdje temi nije mjesto.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija