Jump to content

boja

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U pravu ste što se tiče da im je sud dodjelio rok za predaju u posjed nekretnine i to 15 dana, međutim taj je rok već odavno prošao. Svojim savjetom da ponovno pokrenem ovrhu za iseljenje niste me bas razveselili jer valjda već posajem pomalo alergična na odvjetnike i sudove, ogorčena na svoju bespomoćnost i ljuta na nepravdu. Možda sam se i ja trebala ponašati bahato, bezskrupolozno i ne obazirući se na redovan zakonski put silom ući u posjed onoga što je moje. Napominjem da za čitavog trajanja postupka tuženik ni u jednom trenutku nije tvrdio da je predmetna nektretnina njegova, već je uporno izjavljivao da bez obzira na sve presude ili bilo što drugo on je ne želi predati meni u posjed. Ipak, hvala na savjetu. Ako ništa drugo barem sam s nekim mogla malo progovoriti o svojim teškoćama.
  2. -Tužba je bila za stupanje u posjed nekretnine u mom vlasništvu - pravomoćna presuda da mi se u roku 15 dana preda u posjed moje zemljište . -Ovrha je po mom odvetniku pokrenuta za nadoknadu mojih parničnih troškova ( prema sudskoj presudi 9.600,00 kn) na primanja tuženika (koja se ne može izvršiti jer su primanja već opterećena u visini 1/3). Ovrhu na njihovoj kući nisam tražila jer je provjerom u gruntovnici utvrđena zabilježba banke u visini većoj nego je stvarna vrijednost kuće. Od ostalih pokretnih stvari na tuženika ni njegovu suprugu ne stoji ni auto kojeg voze.
  3. Platila sam i troškove ovrhe. Troškove ovrhe nisam platila 500,00 kuna već 1.200,00 ( imam i orginal račun odvjetnika) ali od svega nikakove koristi. Povrat troškova ne može se izvršiti jer su primanja tuženika opterećena kreditom a kuća hipotekom (koji je iznos usput rečeno daleko viši nego je stvarna vrijednost kuće). Neki su mi savjetovali da ih tužim za fizčko sprečavanje ulaska na moju parcelu ( vrt i dvorište) ali što ću dobiti i u slučaju takve presude - NIŠTA. Baš sam jadna kao i ova naša Država.
  4. Podnijela sam tužbu za stupanje u posjed kupljene nekretnine koja je u mom vlasništvu ( posjedujem vlasnički list) a koju koriste osobe koje nisu ni u jednom trenutku bile vlasnici tih nekretnina. Na općinskom sudu tuženi su se izjasnili da nekretninu ne žele predati novom vlasniku, iako je osluka bila da to trebaju učiniti. Županijski sud potvrdio je odluku prvostupanjskog suda i odredio nadoknadu svih parničnih troškova na teret tuženika. Ovrha se naravno ne može izvršiti jer su primanja tuženika već opterećena s više od 1/3, nekretninu i nadalje ne žele predati u posjed, a ja novaca za visoke odvjetničke tarife više nemam. Nade u rješavanje ovog problema imam sve manje. POMOZITE - ŠTO MI JE ČINITI-ŠTO BISTE VI UČINILI!?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija